Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Z kropek wynika że złoto będzie się osłabiało do któregoś tam kwartału 2021 roku. Nie ma żadnego sensu kupowanie złota, to jakaś paranoja, chyba że ktoś lubi złoto. Jak mają zrobić zakaz kupna shortów tak jak np.vixy, to lepiej mieć teraz shorty ze stratą niż później ich nie mieć. Takie coś zdarza się tylko raz na całe życie.
Mam przeczucie że jak FED robi projekcję 3 podwyżek w 2019, to będzie ich conajmniej 4 .
Mam przeczucie że jak FED robi projekcję 3 podwyżek w 2019, to będzie ich conajmniej 4 .
Zobaczymy jutro EURUSD, USDTRY, USDARS, USDBRL, USDINR i ogólnie DXY i czy dziś Chiny gapem zrobią otwarcie w dół bo USDCNY się broni, ale też podskoczył i czy 7.00 im się wymsknie spod kontroli... Grunt to gap na EURUSD, który wawali SP500 poniżej 2878,50 z gapem.
Nie wierzę, że 8 podwyżek stóp i redukcja bilansu vs ECB z niczym a BoJ z ręką już w ogóle w nocniku oboje na negatywnych stopach gdzie 10Y w US są ponad 3.00% (a już mieliśmy 18bps na 10Y-2Y) nie są bullish dla dolara w ramach "late cycle deflation rally to DXY"... Co da katalizator do wyssania kapitału z EURO-ZONY tego jeszcze nie wiem, ale zapewne będą to Włochy...
Nadal twierdzę, że to na 8.00 wybije i ta mikrokorekta na USDTRY z tym długiem $ Turcji to nie wiem kogo chce oszukać w/g mnie... Wszystko się szybko rozwiąże na pewno... bo FED jak pewnie słuchaliście nawet się nie zająknął co do stóp ... Twardo pionowo do góry...
Nie wierzę, że 8 podwyżek stóp i redukcja bilansu vs ECB z niczym a BoJ z ręką już w ogóle w nocniku oboje na negatywnych stopach gdzie 10Y w US są ponad 3.00% (a już mieliśmy 18bps na 10Y-2Y) nie są bullish dla dolara w ramach "late cycle deflation rally to DXY"... Co da katalizator do wyssania kapitału z EURO-ZONY tego jeszcze nie wiem, ale zapewne będą to Włochy...
Nadal twierdzę, że to na 8.00 wybije i ta mikrokorekta na USDTRY z tym długiem $ Turcji to nie wiem kogo chce oszukać w/g mnie... Wszystko się szybko rozwiąże na pewno... bo FED jak pewnie słuchaliście nawet się nie zająknął co do stóp ... Twardo pionowo do góry...
A którą Civ? :) Grywam obie, choć poprzez wieki czasem nam zajmie nawet 8hsebo pisze:Nie wiem ja nie gram. Jak byłem mały to grałem, choć kupiłem Civilizację i chcę w końcu pograć, nie dla kasy a dla przyjemności.
A co do fizycznego złota/srebra dla mnie to dupokryjka w razie W, a nie inwestycja.
TRUMP SAYS HE'S NOT HAPPY FED RAISED INTEREST RATES.
Donald to chyba z każdym wojne chce prowadzić. Pewnie wie, że nie uda się wytrzymać do następnych wyborów bez kryzysu z taka polityką Fedu, a wybuch kryzysu oznacza prawdopodobnie jego koniec w polityce.
Donald to chyba z każdym wojne chce prowadzić. Pewnie wie, że nie uda się wytrzymać do następnych wyborów bez kryzysu z taka polityką Fedu, a wybuch kryzysu oznacza prawdopodobnie jego koniec w polityce.
To albo lewo albo prawo, niech się zdecyduje ;)
Ale się zmienia ... Ciekawe kiedy rate cuts będą wyceniać...
Dovish shift in market expectations following FOMC announcement/press conference...
Dec '18 probability of a hike, yesterday: 81%
Dec '18 probability of a hike, today: 1%
Mamy królową lawet ... wyprodukowaną przez inżynierów ze snapchata, bez executive'ów w namiocie ... za 60k$ z innym lakierem na zderzaku z przodu (bez metalica) i cała reszta w metalicu, z odstającymi listwami i psująca się już po 100 milach...
Mamy tu jeszcze jakiś bull-case dla Elona? Aaaaaaaaaaaaaa FED podniósł stopy z 2.0% na 2.25% więc ciężej o kredyt, bo auta za 35k$ nie ma ... i 420k pre-orderów też nie ma ... Właściwie się okazuje, że kupiło parę osób fanów i ... więcej zamówień nie ma...
Mamy tu jeszcze jakiś bull-case dla Elona? Aaaaaaaaaaaaaa FED podniósł stopy z 2.0% na 2.25% więc ciężej o kredyt, bo auta za 35k$ nie ma ... i 420k pre-orderów też nie ma ... Właściwie się okazuje, że kupiło parę osób fanów i ... więcej zamówień nie ma...
Zobaczymy co Nikkei zrobi ...
A tak a propo to Powell mówi z sensem i idzie zrozumieć co ma na myśli, bo poprzednich to się słuchać nie dało ;)
Ja tam nie widzę specjalnych zmian:Greg pisze:Ale się zmienia ... Ciekawe kiedy rate cuts będą wyceniać...
Dovish shift in market expectations following FOMC announcement/press conference...
Dec '18 probability of a hike, yesterday: 81%
Dec '18 probability of a hike, today: 1%
- Załączniki
-
US T - zaczynają zasysać USD. Rentowności na tyle "apetyczne", że grzech nie kupować ;)
Yuan blisko 7 już się kręci. Zobaczymy po 9:00 co się stanie.
Nikkei odbił się od double top jak piłka. Pytanie co się stanie zaraz, że będzie gap w dół i zamkniemy poniżej pierwszego topu ze stycznia... bo na razie wszystko wskazuje, że tak będzie :
Tu wybija dolar powoli ... to pierwsze co się rzuca w oczy ...
Indonezja ... Tam się wali, a co muszą robić, żeby walutę stabilizować? No jasne podnosić stopy procentowe przy spadającej gospodarce ... Miło...