Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
We wrześniu za rok wg fed watch tool stopa 3%, tymczasem inflacja spada.Rastignac pisze:"Tu" to gdzie?noth pisze:Tu nie chodzi o wrzesień czy nawet o grudzień, bardziej o to jak zapatrują się na przyszły rok.Rastignac pisze:Podwyżka w przyszłym tygodniu już wliczona w 100%. FED może dolara zaskoczyć tylko negatywnie (ale nie zaskoczy).
"The neutral rate of interest is when the Fed has rates equal to the pace of inflation. While this is technically what the Fed is SUPPOSED to be doing, NO Fed (or any other Central Bank for that matter) has done it in over 30 years: the Greenspan, Bernanke, and Yellen Feds were all notorious for running “accommodative” policy in which rates were kept well BELOW the rate of inflation."
https://gainspainscapital.com/2018/09/1 ... ng-stocks/
To by znaczyło "tylko" 2 decyzje o podniesieniu stóp w przyszły roku. No chyba, że oleją grudniową podwyżkę. Do grudnia jeszcze trochę czasu, dużo może się wydarzyć. Osobiście obstawiam tylko jedną podwyżkę w 2019, ale zostawmy to na styczeń.noth pisze:We wrześniu za rok wg fed watch tool stopa 3%, tymczasem inflacja spada.
Inflacja spada z II powodów...
Albo sezonowość, albo skończył się wzrost gospodarczy ... Ja obstawiam i jedno i drugie... Ale FEDowi nie będzie to przeszkadzać aby przekłuć bańkę ... Po 2008 zrobili nam szansę życia w pójściu pionowo do góry z QE (wszyscy cwani jaki to bull market), ale zrobią giga zjazd na QT...
Od 2008 nie ma żadnego wzrostu gospodarczego ...

Nie dziwota zatem, że :

To wiedzieliśmy, ale już cwańsi od nas to zauważają...

Albo sezonowość, albo skończył się wzrost gospodarczy ... Ja obstawiam i jedno i drugie... Ale FEDowi nie będzie to przeszkadzać aby przekłuć bańkę ... Po 2008 zrobili nam szansę życia w pójściu pionowo do góry z QE (wszyscy cwani jaki to bull market), ale zrobią giga zjazd na QT...
Od 2008 nie ma żadnego wzrostu gospodarczego ...

Nie dziwota zatem, że :

To wiedzieliśmy, ale już cwańsi od nas to zauważają...

W 2008 banki przestały wierzyć bankom... W 2018+ banki centralne przestaną wierzyć bankom centralnym...
Ja nie wiem, to temat dla tych krótkoterminowo, więc pisałem w krótkim terminie, metale do góry dolar w dół, w długim, tego nikt nie wie, ale dla mnie moim skromnym zdaniem, przyjdą jeszcze mocne zwałki na metalach, nie jedna ale parę i to będzie koniec, do ilu dojdzie nikt nie wie, ja mam u siebie jakieś szacunki ale nie dokładne ceny coś w granicach 870-1045 dla mnie nie ma znaczenie czy to 900$ czy to 1000$. Dla mnie jest teraz tak tanio, że nie ma sensu czekać, zakupy powoli i systematycznie. Jak ktoś gra z lewarem a taki tu temat to ma to dla niego znaczenia, ładuje 1000zł z lewarem i czeka aż będzie milionerem.Rastignac pisze:Kto wiedział, bo jak czytam ten wątek to zdaje się, że wszyscy czekają na złoto po $700, tylko ja jeden widzę granicę na ~$1200?sebo pisze:Jak wiemy i jak wiedzieliśmy, metale do góry, dolar w dół. Wielka niewiadoma jak zwykle obligacje i ropa.
Ja za miesiąc pewnie sobie kupię trochę złota... To long term i mam gdzieś wahania ceny...
Wiecie co to oznacza?

Że firmy tak pewnie się czują, że przestały inwestować w rozwój produktów ... skutki będą takie, że gdy gospodarka spadnie to sprzedaż produktów będzie bardzo potrzebna, a buy-backi zrobią HOLD, as expected, bo okaże się to giga-cash-burn a będą potrzebowały produktu i CAPEXu na nowe produkty ...
Produktywność zero, ale wiadomo system umarł w 2008 i nie ma żadnego wzrostu gospodarczego, więc po co inwestować w produktywość?
Wiecie co to oznacza?

Że firmy tak pewnie się czują, że przestały inwestować w rozwój produktów ... skutki będą takie, że gdy gospodarka spadnie to sprzedaż produktów będzie bardzo potrzebna, a buy-backi zrobią HOLD, as expected, bo okaże się to giga-cash-burn a będą potrzebowały produktu i CAPEXu na nowe produkty ...
Produktywność zero, ale wiadomo system umarł w 2008 i nie ma żadnego wzrostu gospodarczego, więc po co inwestować w produktywość?
The latest iPhone pre-sale figures in China were far lower than its iPhone X first day performance.
Zapytam
Czym (jaki instrument) masz short na Tesle i Amazona ?
Czym (jaki instrument) masz short na Tesle i Amazona ?
CFD
Kurs apple jest w takim pionie jakby jutro chińskie władze miały iść i zając wszystkie fabryki w Chinach tej firmy ...
Kurs apple jest w takim pionie jakby jutro chińskie władze miały iść i zając wszystkie fabryki w Chinach tej firmy ...
Myślałem, że jakiś ETF z lewarem jest fajny.
Ja juz nie zliczam ilosci tych pozwow...Elon Musk Sued For $76 Million for Libel, Assault And Slander By "Pedo" Thai Cave Diver
TECSsebo pisze:Myślałem, że jakiś ETF z lewarem jest fajny.
Się kotłuje ...

I czeka na ostre wyjście. Najostrzejsze w historii ...

I czeka na ostre wyjście. Najostrzejsze w historii ...

- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
TRUMP SAYS CHINA TRADE ANNOUNCEMENT COMING AFTER MARKET CLOSE
Kupujcie shorty ;)
Kupujcie shorty ;)
Jestem gotowy :)