Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Gregory wrzucił fajny link u Bmena: https://www.bogaty.men/linkchat/#comment-6991
Zgadzam się ze wszystkim co tam jest wypisane poza podaną datą.
Tutaj moim zdaniem w ogóle dotykamy głębszego problemu, bo jak określić kiedy TEN JEDEN PRAWDZIWY kryzys się zaczął/zacznie? Na jakie rynki patrzeć, wydarzenia, itd. Czy od początku liczyć czy dopiero jak spadnie o xx%?
Osobiście moim zdaniem mamy go już na rynkach EM, więc czy to już? No tak, ale w USA nadal hossa... więc jednak nie?
Według mnie tu nie powinno chodzić o podanie dokładnej daty, miesiąca czy nawet roku, a po prostu o sytuację na rynkach globalnie.
Podobnie jak Greg sądzę, że pierwsze rozdanie było w lutym, obecnie jesteśmy w trakcie drugiego kiedy to rynki EM padają jeden za drugim, jakie będzie 3 i kolejne? To moim zdaniem właściwe pytania.
Zgadzam się ze wszystkim co tam jest wypisane poza podaną datą.
Tutaj moim zdaniem w ogóle dotykamy głębszego problemu, bo jak określić kiedy TEN JEDEN PRAWDZIWY kryzys się zaczął/zacznie? Na jakie rynki patrzeć, wydarzenia, itd. Czy od początku liczyć czy dopiero jak spadnie o xx%?
Osobiście moim zdaniem mamy go już na rynkach EM, więc czy to już? No tak, ale w USA nadal hossa... więc jednak nie?
Według mnie tu nie powinno chodzić o podanie dokładnej daty, miesiąca czy nawet roku, a po prostu o sytuację na rynkach globalnie.
Podobnie jak Greg sądzę, że pierwsze rozdanie było w lutym, obecnie jesteśmy w trakcie drugiego kiedy to rynki EM padają jeden za drugim, jakie będzie 3 i kolejne? To moim zdaniem właściwe pytania.
Coś tam ćwierkają, że w tym tygodniu jadą już z 20B$ QT. I w następnym z kolejnymi.
Dług to problem.
Problem to produkcja, co wytwarzamy?
Polska ma ciekawe i dobre położenie geograficzne i zazwyczaj kryzysy nas omijały, bo nie mieliśmy złych zachowań wziętych z zachodu, niestety to się zmienia. Wystarczy popatrzeć na młode roczniki.
Dziwi mnie, że Polska jest tak wysoka, tego za nic nie rozumiem, chyba, że ktoś celowo przekręca dane.
Problem to produkcja, co wytwarzamy?
Polska ma ciekawe i dobre położenie geograficzne i zazwyczaj kryzysy nas omijały, bo nie mieliśmy złych zachowań wziętych z zachodu, niestety to się zmienia. Wystarczy popatrzeć na młode roczniki.
Dziwi mnie, że Polska jest tak wysoka, tego za nic nie rozumiem, chyba, że ktoś celowo przekręca dane.
- Załączniki
-
W pozycjonowaniu COT robi się bearish dla DXY coraz bardziej. Na metalach również widać zmiane kierunku. Ciekawe, wszystko tuż przed kluczowym wg mnie posiedzeniem Fedu.
Ja trzymam kciuki za spadkiem dolara, a jak będzie zobaczymy, mi jest to obojętne.
Ja i tak większość inwestycji mam zrobionych co miałem zrobić i zamrożonych.
Nigdy te COT nie działało, nikt nie wie jak to czytać, tam rozpiętość czasowa jest olbrzymia no i co z tego kto co gra na kontrakcje jak inne rzeczy kupuje. Obstawiają spadki w papierze a fizyka skupują. To już masz dwie możliwości nie do przeskoczenia.
Ja i tak większość inwestycji mam zrobionych co miałem zrobić i zamrożonych.
Nigdy te COT nie działało, nikt nie wie jak to czytać, tam rozpiętość czasowa jest olbrzymia no i co z tego kto co gra na kontrakcje jak inne rzeczy kupuje. Obstawiają spadki w papierze a fizyka skupują. To już masz dwie możliwości nie do przeskoczenia.
Samym COT to właśnie ciężko jest się kierować. Przykład który już podawałem ropa. Niby siedzą w shortach i to dużych, od dawna, a ropa jakoś nie spada. Z tego co czytałem to COT biorą tylko z giełdy w Chicago?
Unexpectedly... chiny drukuja jak moga bo zalamuje sie od stycznia ich system bankowy
- Załączniki
-
Ciekawe ile jeszcze pociągną?
Chiński SHCOMP na najniższych poziomach od 4 lat.
Chiński SHCOMP na najniższych poziomach od 4 lat.
Na ten moment wzmocnienie EUR to chyba efekt interwencji słownej Draghiego, który to twierdzi, że zmiejszy QT z 30 do 15mld EUR - od października. A w grudniu - teoretycznie wygaszenie QT (ale jak trzeba będzie, to jeszcze podrukują). Trzeba przyznać, że skubaniec dobrze wstrzelił się w słabsze odczyty inflacji USA.
Do obserwacji zatem bondsy ITA na ile te oficjalne 15 mld starczy na trzymanie w ryzach rentowności, a tym czasem - pchamy EUR w górę ile wlezie ;)
Do obserwacji zatem bondsy ITA na ile te oficjalne 15 mld starczy na trzymanie w ryzach rentowności, a tym czasem - pchamy EUR w górę ile wlezie ;)
To prawda z WTI, ale nie ma wskaźnika, który działa zawsze. Tutaj sumarycznie pozycje vs usd. https://twitter.com/zerohedge/status/10 ... 1766894594Hermetic pisze:Samym COT to właśnie ciężko jest się kierować. Przykład który już podawałem ropa. Niby siedzą w shortach i to dużych, od dawna, a ropa jakoś nie spada. Z tego co czytałem to COT biorą tylko z giełdy w Chicago?
Jak Treasury volatility wyskoczy = "deflationary slow-down" started...
Zamówienia na nowe iPhone'y gorsze niż na "X", a więc ZERO demand, bo już prawie ZERO demand było na iPhone X... Tak jak można było oczekiwać...
Potwierdzona cena w Polsce, tego XR max czy jak to tam się zwie z 512GB = ponad 7000zł ...
Ktoś musi chyba na łeb upaść, żeby telefon za 7kPLN kupić...
Ktoś musi chyba na łeb upaść, żeby telefon za 7kPLN kupić...
Pytałem się znajomego czy kupił, bo zawsze kupuje, ale nie odpowiedział na pytanie, szybko zmienił temat.
Patrzył jakby nie wiedział o czym mówię. Chyba, że już sami fanatycy kręcą głową, no zobaczymy gwiazdka (Święta) idzie, kredyty pójdą w ruch. Chyba stopy nie podniosą przed gwiazdką ?
Patrzył jakby nie wiedział o czym mówię. Chyba, że już sami fanatycy kręcą głową, no zobaczymy gwiazdka (Święta) idzie, kredyty pójdą w ruch. Chyba stopy nie podniosą przed gwiazdką ?
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2018, 16:08 przez sebo, łącznie zmieniany 1 raz.
Trend line poszedł się walić póki co ...