Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Skoro Libor chyba był na wypłaszczeniu koło 4 miesięcy i póżniej poleciał mocno w górę, to być może dolar licząc od końca maja do końca września (mniej więcej) pobuja się w okolicach 95 i później wystrzeli. Akurat byłoby po podwyżce stóp i kolejnym 40B$ QT.
Bo niby z Chinami miał byc deal, a nie ma ...
Obstawiamy dla potomnych ;) Ale dual-sim jest i jak umrzesz to zegarek Ci o tym powie :P
Obstawiamy dla potomnych ;) Ale dual-sim jest i jak umrzesz to zegarek Ci o tym powie :P
Jakoś nigdy nie rozumiałem co ludzie takiego widzieli w tej "innowacyjności" i "wynalazczości" Appla.Greg pisze:
Jak Wam się nowy iPhone podoba i zegarek, który zawiadamia, że się upada?
Nie wiem jak Wy, ale innowacji to tu już brak...
nawet remx odbił, t21 pisze że do czasu wyborów w kongrsie bedzie poluzowanie fed'u coś w tysebo pisze:Wiadomo było, ze nic ciekawego nie zaprezentują. W TV widziałem też rozczarowanie.
A nie jest tak dzisiaj, wszystkie metale idą do góry, wystarczy zobaczyć nikiel itd.jackb pisze:czy faktycznie dxy zleci i metale odbiją ?
nawet remx odbił, t21 pisze że do czasu wyborów w kongrsie bedzie poluzowanie fed'u coś w tym może być, zobaczymy...sebo pisze:Wiadomo było, ze nic ciekawego nie zaprezentują. W TV widziałem też rozczarowanie.
A nie jest tak dzisiaj, wszystkie metale idą do góry, wystarczy zobaczyć nikiel itd.jackb pisze:czy faktycznie dxy zleci i metale odbiją ?
Jak zleci dolar z 0,5% to wiadomo, że metale trochę odbiją. Ale bez przesady. Jak tiknie w górę z 1% to znowu zlecą sporo. T21 się uparł na to złoto i metale już od dłuższego czasu, a hossa na to przyjdzie po krachu dopiero.jackb pisze:nawet remx odbił, t21 pisze że do czasu wyborów w kongrsie bedzie poluzowanie fed'u coś w tysebo pisze:Wiadomo było, ze nic ciekawego nie zaprezentują. W TV widziałem też rozczarowanie.
jestem podobnej myśli, wybory w Listopadzie niby dwa misiące ale czy można się zpodziewać tak długiej odwilży ;)?Hermetic pisze:Jak zleci dolar z 0,5% to wiadomo, że metale trochę odbiją. Ale bez przesady. Jak tiknie w górę z 1% to znowu zlecą sporo. T21 się uparł na to złoto i metale już od dłuższego czasu, a hossa na to przyjdzie po krachu dopiero.jackb pisze:nawet remx odbił, t21 pisze że do czasu wyborów w kongrsie bedzie poluzowanie fed'u coś w tysebo pisze:Wiadomo było, ze nic ciekawego nie zaprezentują. W TV widziałem też rozczarowanie.
A nie jest tak dzisiaj, wszystkie metale idą do góry, wystarczy zobaczyć nikiel itd.
Odbicie krótko trwałe, po silnych spadkach, nie ma znaczenia co it21 myśli, bo zawsze tak samo myśli i jest na wielkim minusie.
REMX to ma tak mizerne obroty, że szkoda gadać.
Po co wy się tak cytujecie razem, jak się odpowiada pod postem, to się nie cytuje aż tak.
Co wy o tych wyborach tak, ważniejsze dla nas czy wizy będą a wybory co nas ich obchodzą.
REMX to ma tak mizerne obroty, że szkoda gadać.
Po co wy się tak cytujecie razem, jak się odpowiada pod postem, to się nie cytuje aż tak.
Co wy o tych wyborach tak, ważniejsze dla nas czy wizy będą a wybory co nas ich obchodzą.
Skoro iPhoneX kosztował u nas 5500zł... To nowy model podejdzie pewnie pod 7500zł O_O
Ciekawy głos odnośnie USD > https://www.bloomberg.com/view/articles ... -nightmare
Tak czytałem... Ale na razie nie ma żadnego zamiennika do reserve currency w postaci $.
Strefa EURO ... tak działa w realu ...
Grecja jest w depresji najdłużej w historii ... No cóż ... EURO-ZONE Debt Crisis ... Grecja do Drahmy, Włochy do Liry, Hiszpania do Pesety itp itd... Niemcy do Marki...
Strefa EURO ... tak działa w realu ...
Grecja jest w depresji najdłużej w historii ... No cóż ... EURO-ZONE Debt Crisis ... Grecja do Drahmy, Włochy do Liry, Hiszpania do Pesety itp itd... Niemcy do Marki...
A nie mówiłem, że będą tylko podnosić ceny? W tym tygodniu widziałem łosia, który miał aż DWIE naklejki Apple na samochodzie. To jest kult. To jest moda. Trzeba na to patrzeć jak na te sneakersy po $800 za parę w Japonii:Greg pisze:Skoro iPhoneX kosztował u nas 5500zł... To nowy model podejdzie pewnie pod 7500zł O_O
https://bit.ly/2CRkMys
Co myślicie o takim scenariuszu:
USA -> Iran zwiększa się napięcie, kolejne sankcje -> crude oil up (Iran to jeden z największych eksporterów) -> gospodarki silnie oparte na ropie e.g. Indie down -> w międzyczasie FED rate hike up -> stronger dollar -> problemy z obsługą długu EM -> weaker EM -> US stocks down
USA -> Iran zwiększa się napięcie, kolejne sankcje -> crude oil up (Iran to jeden z największych eksporterów) -> gospodarki silnie oparte na ropie e.g. Indie down -> w międzyczasie FED rate hike up -> stronger dollar -> problemy z obsługą długu EM -> weaker EM -> US stocks down
Dzisiaj trochę danych z EU + decyzja BoE i ECB + konferencja z super Mario. Może być ciekawie.
Trump ma 2 młotki w rękach. Jeden zwany TARYFAMI, okłada nim tych niepokornych, ale tak naprawdę dostaje się wszystkim i owe kraje mają problem z obsługą długu czy innymi kwestiami związanymi z wysokim kursem USD.
Jednak nie zapominajmy, że w drugiej ręce ma równie silne narzędzie, zwane SANKCJE. Tutaj obrywa się już konkretnie danemu krajowi, ale przy okazji ma to wpływ też na innych w kwestii np. ropy
I teraz sobie wyobraźmy, że Trump docisnął już cały rynek EM do ziemi, ale trzeba go dobić? Jak? Wystarczy rozpętać meksyk związany z sankcjami na Iran i import ropy - cena za baryłkę poszybuje up i ciekawe co wtedy zrobią nasi ulubieńcy w stylu Chiny, Indie, itd. kiedy dolar wysoko i ropa wysoko. Game over?
Trump ma 2 młotki w rękach. Jeden zwany TARYFAMI, okłada nim tych niepokornych, ale tak naprawdę dostaje się wszystkim i owe kraje mają problem z obsługą długu czy innymi kwestiami związanymi z wysokim kursem USD.
Jednak nie zapominajmy, że w drugiej ręce ma równie silne narzędzie, zwane SANKCJE. Tutaj obrywa się już konkretnie danemu krajowi, ale przy okazji ma to wpływ też na innych w kwestii np. ropy
I teraz sobie wyobraźmy, że Trump docisnął już cały rynek EM do ziemi, ale trzeba go dobić? Jak? Wystarczy rozpętać meksyk związany z sankcjami na Iran i import ropy - cena za baryłkę poszybuje up i ciekawe co wtedy zrobią nasi ulubieńcy w stylu Chiny, Indie, itd. kiedy dolar wysoko i ropa wysoko. Game over?
Nie do końca, oni zaklejają dziurę/rdzę tymi naklejkami. W komplecie masz zawsze dwie.Rastignac pisze:A nie mówiłem, że będą tylko podnosić ceny? W tym tygodniu widziałem łosia, który miał aż DWIE naklejki Apple na samochodzie. To jest kult. To jest moda. Trzeba na to patrzeć jak na te sneakersy po $800 za parę w Japonii:Greg pisze:Skoro iPhoneX kosztował u nas 5500zł... To nowy model podejdzie pewnie pod 7500zł O_O
https://bit.ly/2CRkMys
Znam największych zwolenników i oni akurat nie mają, za to znam dziadów co tylko pracują na macu w pracy i mają.
Ja mam różne modele itd i nie mam naklejek na samochodzie.
Oni z telefonami testują gdzie jest granica cenowa.
Chyba 7 najbardziej popularna jest. Jak było widać to koniec nowości na rynku, teraz parę lat niczego.