Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Nie wiem jak Wy, ale za auto za 100k$ bym się wk...ił... Inżynierowie od Snapchata i MacOSXa może i się znają na kodowaniu, ale na skomplikowanej inżynierii to chyba raczej ... NIE...
Ja od dwoch dni dodaje, na wykresie tez ciekawie wyglada. Od wczoraj dobra cena jest.Greg pisze:Poniważ PPI sobie spada, dodam sobie do mojego US Bonds LONG ... Kolejne +4% i tak prawie 20% całego portfela siedzi w US Bonds....
Zastanawiam sie jeszcze nad long $
Long $ to to samo co long UST...
Ja long $ robię trzymając USD fizycznie, a long $ w handlu przez UST...
Ciekawostka :
Bayer (-52%) ... oni bankrutują czy co?
Ja long $ robię trzymając USD fizycznie, a long $ w handlu przez UST...
Ciekawostka :
Bayer (-52%) ... oni bankrutują czy co?
Kiedyś miałem DEUR czy jakoś tak ale tam praktycznie obrotów nie ma, a jest z lewarem.
O co chodzi z tą ropą? Cały czas do góry i nowe szczyty? Czy to anomalia i nie wiadomo o co chodzi w niej?
O co chodzi z tą ropą? Cały czas do góry i nowe szczyty? Czy to anomalia i nie wiadomo o co chodzi w niej?
Aż dziwie się jak długo USA mogą wytrzymać, gdy globalny krach ogarnia cały świat ...
World Markets:
Japan - Below 50 and 200 DMA
China - Below 50 and 200 DMA (multi-year lows)
Germany - Below 50 and 200 DMA
France - Below 50 and 200 DMA
UK - Below 50 and 200 DMA
US - All Time Highs
Interwencje, interwencjami, a rynek swoje i praktycznie cały ten impuls ściągnęli w dół na tą chwilę.
Ktoś obserwuje gazprom co się dzieje? Ładnie do góry aż korci by go sprzedać a w przyszłym roku odkupić jak będzie taniej?
Jeśli Rosja wpadnie w tarapaty to Gazprom dostanie dość mocno ? Greg czy się mylę?
Jeśli Rosja wpadnie w tarapaty to Gazprom dostanie dość mocno ? Greg czy się mylę?
Bo ropa odbiła na fali huraganu i wycofaniu zapasów ... (aby chyba mocniej ścisnąć Emerging Markets na inflationary slow-down), dlatego GazProm odbija, ale tak. Gazprom będzie jedną z okazji życia...
Gazprom jest w trendzie spadkowym ile może spaść spółka która z tego co pamiętam PE ma na poziomie chyba 3 ?
Budować planować to se mogą, ciągle coś planują.
Wystawiłem do sprzedania zobaczymy.
Wystawiłem do sprzedania zobaczymy.
czy faktycznie dxy zleci i metale odbiją ?
Przydałoby się bo to już hardcore jak leciały ...
Jak Wam się nowy iPhone podoba i zegarek, który zawiadamia, że się upada?
Nie wiem jak Wy, ale innowacji to tu już brak...
Jak Wam się nowy iPhone podoba i zegarek, który zawiadamia, że się upada?
Nie wiem jak Wy, ale innowacji to tu już brak...
Te smartwatche należałoby kupić frankowiczom. Można byłoby robić statystykę niewyplacalnosci w czasie rzeczywistym.
Wiadomo było, ze nic ciekawego nie zaprezentują. W TV widziałem też rozczarowanie.
A nie jest tak dzisiaj, wszystkie metale idą do góry, wystarczy zobaczyć nikiel itd.jackb pisze:czy faktycznie dxy zleci i metale odbiją ?