Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Pytanie: Czy w ramach QT i podwyższania stóp FED dalej skupuje jakieś aktywa czy też tego zaprzestał?
Czasami mu się zdarzy jak giełda leci, to wtedy aby ją ustabilizować zwiększa na chwilę bilans...
Słowo klucz zaznaczone :
Słowo klucz zaznaczone :
Buahahahahhaa ... NIE...*INDIA OFFICIAL SAYS RUPEE WILL CALM DOWN ON ITS OWN
Dziś fajny poll był ... Co się wydarzy pierwsze :
1/ USDCNY > 7.0 (problemy Chin)
2/ BTB-Bund spread > 300 (problemy Włoch)
3/ Turcja wprowadza capital controls (problemy Emerging Markets)
I na koniec perełka :
[quote]*DEUTSCHE BANK SAID TO BE REMOVED FROM EURO STOXX 50 INDEX[/quote]
Dopisujemy do słowniczka ;)
- disappointed
- surprised
- unexpectedly
- disappointed
- surprised
- unexpectedly
Zwracam uwage ze zaczynaja sie teksty w stylu “entered into a recession”... to juz nie zawód wynikami, GDP czy PMI...dammad pisze:Dopisujemy do słowniczka ;)
- disappointed
- surprised
- unexpectedly
To tak odnosnie ze mamy jeszcze 2 lata wzrostow. Na razie szmaciane kraje ale ta zaraza sie rozprzestrzeni dalej o ile FED nie wycofa sie z QT i wzrostu stop a wg mnie wcale nie zamierza...
Bardzo celna uwaga. Nie wiem czy pamiętacie, ale jeszcze kilka miesięcy do tyłu mówiło się o spowolnieniu, a teraz okazało się, że pacjent jest poważniej chory i tam gdzie jest spowolnienie mówi się o recesji, a tam gdzie było neutralnie mamy spowolnienie itd. Choroba się rozprzestrzenia i dotyka coraz to silniejsze osobniki :) Byle do wiosny~
I ciekawe co nam dzisiaj USA w danych powie. Zrobimy korektę, aby odklepać 2880-2900 przed dalszymi wzrostami czy to jeszcze nie czas?
I ciekawe co nam dzisiaj USA w danych powie. Zrobimy korektę, aby odklepać 2880-2900 przed dalszymi wzrostami czy to jeszcze nie czas?
Ile uplynelo? 6-7M? Od pierwszych oznak slowdown do pierwszych tekstow w stylu first recession since 2009... Cos kolo tego.
W dol sie zjezdza winda... To sie rozleje dosc szybko wg mnie...
W dol sie zjezdza winda... To sie rozleje dosc szybko wg mnie...
Czyli w rękach Powella leży los miliardów ludzi na świecie? Brak jego reakcji spowoduje rozpierdziel kolejnych gospodarek i pójdzie jak domino. (oczywiście to nie jest jego wina, żeby nie było).
Ale ja pisalem co bym zrobil gdybym byl Powellem. To samo- agresywnie podnosil stopy i robil QT. To troche my albo oni... albo my jako USA odpadamy albo wykladamy cala reszte i siebie samych ale swiat bedzie blagal o USD.
Trzeba bylo nie brac tyle dlugow w USD... Proste.
Trzeba bylo nie brac tyle dlugow w USD... Proste.
Ma ktoś pomysł kiedy w końcu coś trafi ropę? ;)
Chyba w listopadzie sankcje na irańską ropę wchodzą... Może pod to ta zwyżka - chociaż chyba za wcześnie?Hermetic pisze:Ma ktoś pomysł kiedy w końcu coś trafi ropę? ;)
Jeszcze chyba huragan w zatoce meksykańskiej.
No i... zapasy... Chyba jutro mamy w kalendarzu. A że w USA póki co dobre dane, to pewno stąd dodatkowo grają pod wzrosty ceny.
True.noth pisze:Czyli w rękach Powella leży los miliardów ludzi na świecie? Brak jego reakcji spowoduje rozpierdziel kolejnych gospodarek i pójdzie jak domino. (oczywiście to nie jest jego wina, żeby nie było).
Kto zgłaszał Powella (pewnie i tak sam na to nie wpadł) + "Make America great again" = aktualny kurs USA.
Jak grałem w stare dobre Civilization (zacna gra) -> nie przypominam sobie strategii, gdzie robienie dobrze reszcie zapewniało zwycięstwo ;)
Kris pisze:Turecki zaraźliwy wirus : https://www.forbes.pl/gospodarka/czy-kr ... je/b1n6xc7
a wujek Greg ostrzegał, że hiszpańskie banki pierwsze do piachu pójdą... :)Pompując sztucznie rozwój gospodarczy, Recep Tayyip Erdoğan doprowadził kraj na skraj przepaści, a Donald Trump dokończył dzieła, spychając Turcję w otchłań. Potłuc możemy się jednak wszyscy, na czele z zachodnimi bankami i rynkami wschodzącymi
Moja ulubiona gra i złote słowa :)Kejumbija pisze:Jak grałem w stare dobre Civilization (zacna gra) -> NIE przypominam sobie strategii, gdzie robienie dobrze reszcie zapewniało zwycięstwo ;)
Nie wiedziałem, że na czele Banku Anglii stoi Kanadyjczyk. Dziwne trochę.
W tym tygodniu jakieś QT robi FED?
W tym tygodniu jakieś QT robi FED?