Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Wybory zawsze jakieś są. FED wyborami za bardzo się nie musi przejmować, a mają zadanie dbać o politykę monetarną. Po za tym chcą pchnąć kapitał w obligi USA, a to co robią z kryzysem na rynku akcji na końcu to powoduje i przyspieszy. Dodatkowo trzeba spuścić Chiny. Gra idzie czy USA dalej będą rozdawać karty.
Nie wiem czy FED i Trump grają do jednej bramki, ale raczej bank centralny nie "poświęci" dolara dlatego, że będą wybory albo coś tam jakiś prezydent mówi ;)
Nie wiem czy FED i Trump grają do jednej bramki, ale raczej bank centralny nie "poświęci" dolara dlatego, że będą wybory albo coś tam jakiś prezydent mówi ;)
Ostatnio zmieniony 28 sie 2018, 20:52 przez Hermetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Nic ... Największa zagadka 100-lecia dla mnie, tak samo jak to jak nisko spadnie złoto ... W tych 2 tematach nic nie myślę...Arek pisze:Greg, co myślisz o CHF ?
-
Kris podpisuje się pod tym, myślałem dzisiaj, że może Greg wymięknie, ale widzę, że trzymasz gardę i masz swój nakreślony plan.
Podoba mi się, że ma własną strategię i jej się trzyma, a nie jak chorągiewka na wietrze..... Oczywiście nie wykluczam, że może ją zmienić.Kris pisze:Greg. Jeżeli faktycznie Twój porfel, który masz rozpisany w stopce jest aktualny to dla mnie masz jaja jak Arbuzy.
Jakbyś wybierał drobne byłoby odrazu, ale że wybierasz tyle co na obrazku to nic dziwnego :p ;Greg pisze:Swoją drogą wypłata USD w PKO BP jest lekka łatwa i przyjemna w dowolnej ilości tylko 7 dni trzeba czekać...
- Załączniki
-
Tylko moje akcje to raptem z 20% mojego portfela całego na obecną chwilę... z czego 60% mam jeszcze w cashu ... Od zawsze mówiłem, że ja wyłażę od stycznia z niepłynnych inwestycji, a ja mam przede wszystkim na tą chwilę się przygotować do całości.Kris pisze:Greg. Jeżeli faktycznie Twój porfel, który masz rozpisany w stopce jest aktualny to dla mnie masz jaja jak Arbuzy.
Hell Yeah ... Lirka wraca na dobre tory ...
Witamy ją ponownie w trendzie :
Od razu widać, że EURUSD reaguje tak jak powinno na osłabiającą się lirę ... Czyli rynek jednak wycenia przełożenie Turcji na sytuację strefy Euro...
Porównanie do Wenezueli? No jasne, przecież też o tym wiemy, że w Turcji wybuchnie to samo co w Wenezueli...
i moje shorty na nasdaqu tez
I na Nasdaq przyjdzie czas. Ciekawe ile spółek przetrwa, a ile okaże się "zombie".
Zaczynają niektórzy zauważać? Nawet jest o nieruchomościach ;)
https://strefainwestorow.pl/artykuly/go ... odarka-usa
Zaczynają niektórzy zauważać? Nawet jest o nieruchomościach ;)
https://strefainwestorow.pl/artykuly/go ... odarka-usa
Jak sądzicie ECB zrobi QE (wtedy nieźle wzmocni DXY bo EURUSD spadnie ... a dług EEM też spadnie, więc problem banków w strefie EURO zacznie nabrzmiewać...)
No way-out EURO-ZONE... Nie QE a "La Stampa" ... Chyba pomysł niezły?
No way-out EURO-ZONE... Nie QE a "La Stampa" ... Chyba pomysł niezły?
17-sto letni trend na AUD/USD złamany ...
Ciekaw jestem czy ten trend też się złamie (powinien bo AUD/USD pokazuje srogą deflację przed nami ... Po 17 latach trend do dolara się złamał...) -> jak się złamie to EURO-ZONE jest trochę ugotowana w każdym razie...
Ciekaw jestem czy ten trend też się złamie (powinien bo AUD/USD pokazuje srogą deflację przed nami ... Po 17 latach trend do dolara się złamał...) -> jak się złamie to EURO-ZONE jest trochę ugotowana w każdym razie...
W kontekście Turcji Ibex puka do 9500 kolejny raz.
- Załączniki
-
Zbyt duzo puka na kluczowe wsparcia ...
Tunezja przybija piątkę Angoli i innym nieistotnym:
Watek Tunezji tez sie w tle zaczal przewijac jako ze spisana na straty juz...
Chyba trzeba poczekac na mocniejsze szarpniecie Rublem i Rupia bo nawet 70,5 na Rupii jeszcze wrazenia nie zrobilo. Rubel to ropa...
Ciekaw jestem jak Wlochy sie naprawia i czy sa one naprawialne ... Rentownosci Wloch prawie jak USA.
Chyba trzeba poczekac na mocniejsze szarpniecie Rublem i Rupia bo nawet 70,5 na Rupii jeszcze wrazenia nie zrobilo. Rubel to ropa...
Ciekaw jestem jak Wlochy sie naprawia i czy sa one naprawialne ... Rentownosci Wloch prawie jak USA.
Naprawialne? Jak najbardziej... tylko ktoś musi zapłacić rachunek i tyle :) ewentualnie rozpiszą Włochom na raty do 2060 jak Grecji :)Greg pisze:Watek Tunezji tez sie w tle zaczal przewijac jako ze spisana na straty juz...