Bingo, kto by się spodziewał przecież. Nie było szans na żadne dogadanie ...Plastic Tofu pisze:Sądzę, że nie skonczy się sankcjami. Tylko będzie jakiś deal.onufry pisze:A podobno Trump chce słabego dolara hehe. I akcje wreszcie zaczęły obierać kierunek południe po tych wieściach.
Ciekawe czy Erdi da odpowiedź czy będzie ubolewał.
Tak samo USA podobno ma przystąpić do rozmów handlowych z Chinami. Co skończy się tradycyjnie sankcjami.
Trump potrzebuje dobrej ekonomii bo idą wybory.
Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
ex-employees zaznają ... to jest najlepszy tekst :
https://nypost.com/2018/08/23/tesla-ins ... elon-musk/
Shit-show :He is very difficult to move off his stance,” says the source. “He’ll say, ‘The car can do X, Y or Z,’ And yes, that is possible — two decades from now,” the source said. “He bases his argument on the physically possible rather than the practical reality.
https://nypost.com/2018/08/23/tesla-ins ... elon-musk/
https://www.bloomberg.com/news/articles ... ary-policyWeidmann Says Time for ECB to Exit ‘Very Expansionary’ Policy
Euro 2.0 i Italia bye bye?
Jeżeli tak to na pewno Italia bye-bye ... Nie za bardzo wiem jak ECB chce zacieśniać politykę bez wysadzenia strefy EURO no ale może są jakieś inne tajne mechanizmy ...
ECB ma 2 wyjścia, oba złe :
a) Robić QE w nieskończoność, patrząc jak DXY rosnący przez QT i wzrost stóp wysadza EEM i dług banków w strefie EURO
b) Zakończyć QE i dać stopy do góry - patrząc jak wysadzają się obligacje Włoch/Hiszpanii/Portugali/Grecji
ECB jednego dnia mówi a) drugiego b) więc niech się zdecydują...
a) Robić QE w nieskończoność, patrząc jak DXY rosnący przez QT i wzrost stóp wysadza EEM i dług banków w strefie EURO
b) Zakończyć QE i dać stopy do góry - patrząc jak wysadzają się obligacje Włoch/Hiszpanii/Portugali/Grecji
LIBOR3M powoli zaczyna spadać ... Na horyzoncie pojawiają się RATE-CUTS ... LIBOR3M już to wie, rynek za chwilę się dowie ...
Dla porównania jesteśmy gdzieś o tutaj :
Chyba się nie dogadali ... Ale faza inflationary-slow down powala wszystko i daje same negatywy, więc mnie to akurat nie dziwi w ogóle...*CHINA TO KEEP HITTING BACK AT U.S. OVER TRADE, FINMIN SAYS:RTRS
Jak Chiny lecą na pysk ... Te ich +6.6% GDP to już śmiech na sali się zaczyna robić...
Teraz tak mogą sobie dewaluować Yuana aby wesprzeć export ... Ale każde 10% dewaluacji to 10% mniejsze wynagrodzenie dla ludzi (w uproszczeniu), więc gdzieś przegną pałkę, bo nagle wesprą export, ale ludzie tak zbiednieją, że wszystko im się tam zawali...Despite China July Retail Sales +8.8%, 50 largest chained stores same store sales -3.9% (only 14 recorded increase in sales). Also... declining for 5 months in a row!!
*Consumption 48% of GDP
No cóż po wczorajszych wynikach ... chyba jednak ... NIE...As Jack Ma of BABA says, 90% retail sales will go to online stores.
Jasne ... Wali Wam się gospodarka i Yuan na pysk ... Interweniujcie aż wytracicie wszystkie rezerwy walutowe ... Oby szybko...PBoC: Said To Plan Resuming Counter Cyclical Factor In Yuan Fixing
No to w Rosji się zaczyna ... Ciekawe o ile dalej Rosja zacznie podwyższać stopy*SBERBANK RAISES INTEREST RATES ON RUBLE DEPOSITS BY 10-40BPS
Mniej więcej ... Libor jest wskaźnikiem wyprzedzającym, więc Rate-Cuts zanim będą to jeszcze pewnie z 1-2 podwyżki muszą przepchnać, aby LIBOR spadł jeszcze mocniej, a to najpierw bardzo mocno umocni USD, a po chwili wywoła tsunami odpływu kasy do obligacji USA gdy już rynek pokaże, że czas na rate-cuts i QE... Obniżki zaczną się pojawiać na horyzoncie gdy rynek zejdzie z 10-20% i nie odbije. Wtedy obniżą, ale będzie za późno, bo coś strzeli chwilę po tym...cezary692 pisze:Skoro zaczną obniżać to USD zacznie spadać ale to i tak za późno bo obniżki pojawiają się przed recesją czyli i tak po panice rynki poklecą do USA obligacji i USD wzrośnie. Tak kombinujesz?
Najpierw rynek musi zostać sprowadzony do parteru te 10-20% i tam stanąć, aby FED zaczął przebąkiwać o rate-cuts. Co da impuls do tych spadków? Nie mam zielonego pojęcia, moje pomysły znacie, wiadomo, jedno - taki impuls się na pewno pojawi...
Oczywiście sobie wpisuje sam co to może być... Ale scenariusz jest mniej więcej taki :
Widzicie tych f..tów jak kłamią?
Fed’s Bullard: No Need To Take On The Yield Curve, We Should Be Very Careful
-Market Outlook Is Flattening The Yield Curve
-US Economy Having Good Year But May Slow 2019,2020
Fed’s Kaplan: Expects 2019 To Be A Very Strong Year For US Economy
Jak zatrzymają podwyżki stóp to i tak będzie za późno ...BULLARD: FED SHOULD HOLD OFF ON MORE RATE RISES
BULLARD: FED SHOULD NOT IGNORE YIELD CURVE'S MESSAGE
Jasne, ale good news dla Włoch będzie ... Wow... A Japonia to nawet na 0.5% nie może sobie pozwolić w 10Y bo zbankrutuje od odsetek od długu...FED'S BULLARD SAYS IF JAPAN AND EUROPE START TIGHTENING IT IS GOOD NEWS - CNBC
Czyżby moja opcja #2? Powell pokłócił się z ECB i BoJ i na chama zaciska politykę nie patrząc się na resztę świata? Wiem domysły, ale zawsze sobie w Jackson Hill spijali z dziubków wszyscy razem...
Wiedzą co ich czeka przy tym co robi FED?
W przypadku Euro to jest w ogóle możliwe zrobienie Euro 2, bez "południa" Europy?
W przypadku Euro to jest w ogóle możliwe zrobienie Euro 2, bez "południa" Europy?
W wypadku scenariusza (b) Euro 2.0 powinno się umocnić, a DXY spaść. Dobrze myślę?Greg pisze:Jeżeli tak to na pewno Italia bye-bye ... Nie za bardzo wiem jak ECB chce zacieśniać politykę bez wysadzenia strefy EURO no ale może są jakieś inne tajne mechanizmy ...
W przypadku Euro 2.0 to ktoś musi zjeść żabę w postaci włoskiego czy hiszpańskiego I owe You. Mogą ją zjeść tylko Niemcy, Holendrzy ect więc to też nie jest tak, że jak się Euro posypie kiedyś to okrojone Euro będzie nowym złotem.durin pisze:W wypadku scenariusza (b) Euro 2.0 powinno się umocnić, a DXY spaść. Dobrze myślę?Greg pisze:Jeżeli tak to na pewno Italia bye-bye ... Nie za bardzo wiem jak ECB chce zacieśniać politykę bez wysadzenia strefy EURO no ale może są jakieś inne tajne mechanizmy ...