Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Panowie I Panie jeśli są. Od Topu dzieli nas 5 $ tylko. Cała giełda na zielono. Sądzę więc że dzisiaj ustanowimy nowy TOP ale to już chyba codzienność więc nikt nie powinien być zaskoczony.
Tesla bankrut wg nas a kupują ją.
Droga na 3tyś zaraz będzie otwarta. Na miesięcznym przez ostatnie półtora roku tylko 2 słownie dwie świece czarne.
Droga na 3tyś zaraz będzie otwarta. Na miesięcznym przez ostatnie półtora roku tylko 2 słownie dwie świece czarne.
Oj chyba pękają te longi na USD. Myślę, że jeszcze jedna fala wzrostów będzie na giełdach na tracącym dolarze.
Oczywiście nie kupiłem dostępu do 3h prezentacji "early warning" Mike Maloney'go. Ale dziś wrzucił fragment (przypuszczam że z tej prezentacji) i myśli podobnie jak Greg.
https://www.youtube.com/watch?v=JZ7PPWF_A0A
Jeszcze jeden ostatni raz US Treasury bonds zassie kapitał z rynku i potem kryzys na obligacjach i walutowy.
https://www.youtube.com/watch?v=JZ7PPWF_A0A
Jeszcze jeden ostatni raz US Treasury bonds zassie kapitał z rynku i potem kryzys na obligacjach i walutowy.
Za 7 minut góra/dół? ;) Nudy jak to Greg mówi...
Zastanawiam się czy możemy uznać to co się wydarzyło za podwójny TOP czy nie? Zabrakło 4 baksów.
Chwilowo jednak dół, zobaczymy co dalej. Odbili się od dziennego zamknięcia Gregory, a DXY dotarł do wsparcia na 95.10~
Bez znaczenia dla mnie dopóki nie będzie jakiś potwierdzeń co do kierunku.
Bez znaczenia dla mnie dopóki nie będzie jakiś potwierdzeń co do kierunku.
DXF na wsparciu...mamy 95 szybciej niż by się mogło wydawać. Ciekawe co teraz.
Wygląda że to 95 się nie utrzyma.
Usd/BRL ponad 4,01
INR, RUB I TRY też nie bardzo reagują na osłabienie dolara (złoty wiadomo bo eur poszło)
INR, RUB I TRY też nie bardzo reagują na osłabienie dolara (złoty wiadomo bo eur poszło)
Ostatnio zmieniony 21 sie 2018, 20:44 przez Maro, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziwi mnie jedynie że nie podjęto próby zerwania stopów. Chyba że to jeszcze nie koniec. Chyba że były na 2860 jednak wątpliwe bo za słaby impet.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2018, 21:11 przez Gregory, łącznie zmieniany 1 raz.
Russia Buys Over 800,000 Ounces Of Gold In July After Dumping US Treasuries
Teraz chyba wiadomo dlaczego złoto musi sięgnąć 700-800$ w głębokiej deflacji (złoto jest wyrażone w USD), albo USA i FED odpuszcza już teraz i się poddaje nowemu porządkowi świata
Generalnie USA musza tylko Chinczykow wpedzic w deflacje i USDCNY pona 7,00 i gotowe...
Reasumujac : nie sadze aby USA sie nawet chcialy dogadac z Chinczykami w „wojnie handlowej”
Reasumujac : nie sadze aby USA sie nawet chcialy dogadac z Chinczykami w „wojnie handlowej”
Usdbrl > 4,02 - Brazylia odpada...
Dokladnie. Niestety lub stety USA jest na wygranej pozycji z Chinczykami w wojnie handlowej, a Chiny juz kolanem trzymaja swoja gielde... pokazujac to wczoraj wpuszczajac USD na rynek (Chinczykom USD brakuje juz a QT w drodze)