Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Aż nie wiem co się bardziej opłaca ... Czy podcierać się boliwarami czy kupić rolkę papieru toaletowego?
Lub zakup kurczaka
Lub zakup kurczaka
Chyba nie do końca...Rastignac pisze: Widocznie Brazylijczykom spodobało się to co się dzieje w Wenezueli i też chcą socjalizmu pełną gębą. Nie rozumiem latynosów kompletnie, oprócz tych z Chile. Zabrakło Pinochetów i helikopterów :)
https://www.zerohedge.com/news/2018-08- ... g-turn-war
Wszyscy o kryzysie na zewnątrz, a co myślicie o Getin Banku i Idea banku, nie myślicie że te dwa podmioty mogą wywołać kryzys na naszym podwórku (spójrzcie na wczorajsze spadki)?
Trump wczoraj znowu palnął, że mu się nie podoba polityka FED. Ciekawe.
Standard już w jego wydaniu. Z czegoś ta korekta USD się musiała urodzić, a Trump się nadaje idealnie na impuls.Hermetic pisze:Trump wczoraj znowu palnął, że mu się nie podoba polityka FED. Ciekawe.
95.50 osiągnięte zobaczymy co zrobią.
Grubo wszyscy są zapakowani...
"Już za parę dni, za dni parę
Weźmiesz plecak swój i gitarę.
Pożegnania kilka słów, Pitagoras , bądźcie zdrów,
Do widzenia wam, canto, cantare."
Rosja palnela się w cyklu ale mimo to w lipcu zakupiła 800k oz of gold. Mam wrażenie że coniektore kraje poprostu nie będą patrzyły jak ich gospodarki są zdolowane poprzez high DXY.
Moim skromnym zdaniem fakt, że Chiny i Rosja akumulują złoto od lat w tak dużych ilościach nie jest bez powodu. Nie robią tego w horyzoncie kilkuletnim moim zdaniem, a na kolejne dekady. Nam umyka szerszy obraz, bądź też jesteśmy za malutcy, aby cokolwiek wiedzieć, bo jeszcze za wcześnie po prostu.
Ja dodałbym jeszcze, że praktycznie wszystkie BC mają złoto, a banki największych krajów mają największe rezerwy. To jest dla mnie potwierdzenie, że złoto to wciąż pieniądz i żadne pierdzielenie "ekspertów" tego nie zmieni. Ba, nawet IMF ma złoto i to 28x więcej niż np taka Polska: https://www.imf.org/external/about/gold.htmdammad pisze:Moim skromnym zdaniem fakt, że Chiny i Rosja akumulują złoto od lat w tak dużych ilościach nie jest bez powodu. Nie robią tego w horyzoncie kilkuletnim moim zdaniem, a na kolejne dekady. Nam umyka szerszy obraz, bądź też jesteśmy za malutcy, aby cokolwiek wiedzieć, bo jeszcze za wcześnie po prostu.
Z innej beczki, ktoś jedzie, albo ma znajomego? Szykuje się ciekawa impreza ;)
Ja mam coraz mniejszą wiarę w tzw. crash. Optuję raczej za korektami mniej lub bardziej licznymi takimi max 150$ na SP500. Skoro my widzimy że Tesla może zbankrutować i co to oznacza dla rynku to widzą to również inni. Skoro miałaby by być punktem zapalnym to w tej sytuacji rozsądnym byłoby jej przejęcie i tak pewnie się stanie.
Amazon nie powiedział zapewne ostatniego słowa jeśli chodzi o cenę akcji. Aktualnie testuje usługi parabankowe pod postacią przechowywania depozytów na poczet kolejnych zakupów. Jeśli to się sprawdzi wejdzie szerzej w ten sektor i pewnie powstanie Amazon bank. Co z pewnością da kopa notowaniom.
Co do Tesli to być może przejmie ją Apple. Problemem Tesli nie jest zły produkt, nie jest nim technologia, jest nim złe zarządzanie. Przejęcie Tesli i odsunięcie Elona może dać jej szansę. A Apple miałoby nowy kierunek rozwoju zwłaszcza że ostatnio się nieco wypaliło jeśli chodzi o zupełnie nowe produkty.
Patrząc chłodno na to co się dzieje zaraz 2- 3 dni wybijemy szczyt na SP500 to da impuls do bardziej dynamicznego ruchu w górę. W moim przekonaniu następny przystanek dla SP500 3048 tj. 261,8 fibo. Przebite 161,8 tj. 7323 na US 100 i wielokrotnie testowane stanowi teraz bardzo silne wsparcie i raczej wskazuje kierunek w górę niż w dół. Taka jest moja opinia.
Co do DXY nie wiem czy ruch w kierunku 100 jest możliwy. Skoro ma spowodować destrukcję finansów na zewnątrz, EM , i w konsekwencji na koniec uderzyć USA to jest duże prawdopodobieństwo że pochód DXY w tym kierunku będzie zatrzymany.
Co do złota. Tak naprawdę nikt nie wie ile mają go Chiny i Rosja. Nikt nie wie ile tak naprawdę jest złota USA i oby się nie okazało że nie ma go tam "wcale" lub jest w mizernej ilości. Chiny skupują po cichu złoto i co jakiś czas podają jego ilość choć wszyscy twierdzą że jest to cyfra nieprawdziwa i bardzo zaniżona. Rosja kupuje złoto ale też o tym nie należy zapominać wydobywa je. Powiązanie waluty ze złotem, a już kilka jaskółek było, powoduje nerwową reakcję US. Z pewnością jest to kwestia dość istotna dla USA skoro tak się tego obawiają że są gotowi na działania wojenne z tego powodu. Zapowiedź jedynie złotego dinara spowodowała tak naprawdę wojnę w Afryce północnej za którą odpowiedzialność ponosi USA i wtórnie głupia Unia która dała się w to wciągnąć. USA wyszło z tego obronną ręką powodując jednocześnie destabilizację UE i fundując jej kryzys imigracyjny który jeszcze odegra bardzo ważną rolę w destabilizacji unii.
Amazon nie powiedział zapewne ostatniego słowa jeśli chodzi o cenę akcji. Aktualnie testuje usługi parabankowe pod postacią przechowywania depozytów na poczet kolejnych zakupów. Jeśli to się sprawdzi wejdzie szerzej w ten sektor i pewnie powstanie Amazon bank. Co z pewnością da kopa notowaniom.
Co do Tesli to być może przejmie ją Apple. Problemem Tesli nie jest zły produkt, nie jest nim technologia, jest nim złe zarządzanie. Przejęcie Tesli i odsunięcie Elona może dać jej szansę. A Apple miałoby nowy kierunek rozwoju zwłaszcza że ostatnio się nieco wypaliło jeśli chodzi o zupełnie nowe produkty.
Patrząc chłodno na to co się dzieje zaraz 2- 3 dni wybijemy szczyt na SP500 to da impuls do bardziej dynamicznego ruchu w górę. W moim przekonaniu następny przystanek dla SP500 3048 tj. 261,8 fibo. Przebite 161,8 tj. 7323 na US 100 i wielokrotnie testowane stanowi teraz bardzo silne wsparcie i raczej wskazuje kierunek w górę niż w dół. Taka jest moja opinia.
Co do DXY nie wiem czy ruch w kierunku 100 jest możliwy. Skoro ma spowodować destrukcję finansów na zewnątrz, EM , i w konsekwencji na koniec uderzyć USA to jest duże prawdopodobieństwo że pochód DXY w tym kierunku będzie zatrzymany.
Co do złota. Tak naprawdę nikt nie wie ile mają go Chiny i Rosja. Nikt nie wie ile tak naprawdę jest złota USA i oby się nie okazało że nie ma go tam "wcale" lub jest w mizernej ilości. Chiny skupują po cichu złoto i co jakiś czas podają jego ilość choć wszyscy twierdzą że jest to cyfra nieprawdziwa i bardzo zaniżona. Rosja kupuje złoto ale też o tym nie należy zapominać wydobywa je. Powiązanie waluty ze złotem, a już kilka jaskółek było, powoduje nerwową reakcję US. Z pewnością jest to kwestia dość istotna dla USA skoro tak się tego obawiają że są gotowi na działania wojenne z tego powodu. Zapowiedź jedynie złotego dinara spowodowała tak naprawdę wojnę w Afryce północnej za którą odpowiedzialność ponosi USA i wtórnie głupia Unia która dała się w to wciągnąć. USA wyszło z tego obronną ręką powodując jednocześnie destabilizację UE i fundując jej kryzys imigracyjny który jeszcze odegra bardzo ważną rolę w destabilizacji unii.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2018, 10:38 przez Gregory, łącznie zmieniany 1 raz.
Co się ropie stało? Nie widzę, żadnego newsa, a poszła -2%
Prawda, ale mi nie chodzi o uzasadnienie, a bardziej o informacje na które reaguje rynek czy też sam ich wydźwięk.cezary692 pisze:tak mi się skojarzyło z newsami...dammad pisze:Co się ropie stało? Nie widzę, żadnego newsa, a poszła -2%
Często mnie bawi jak rynek wykonuje ruch i wszyscy pseudo znawcy owego rynku dopasowują różne wydarzenia jako powód owego ruchu i widać na portalach jak to i owo wydarzenie spowodowało taki ruch. W sensie szukania uzasadnienia po czasie - dlaczego tak a nie inaczej. Zresztą w analizie technicznej tak samo.
To w nawiązaniu do dyskusji Grega z Tomkiem czy kot macha ogonem czy ogon kotem. Pewnie prawda jak zwykle po środku jak podczas większości dyskusji akademickich.
Nic ... EURUSD do góry ...dammad pisze:Co się ropie stało? Nie widzę, żadnego newsa, a poszła -2%
1/ USDTRY
2/ EURUSD
Dzisiaj powinniśmy zrobić podwójny top co najmniej na SP500. Brakuje 10$ więc niezbyt dużo.
Chyba ch... wyjdzie z tych Tesli ... Jakto... nagle make money jest ważne?