Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
I wydarzenie, którego się spodziewam - Tesla files for bankruptcy
II wydarzenie, którego się spodziewam - większe agencje Fitch, Moody's itp... rozjadą rekomendacjami USDTRY i Turcję... i USDTRY = 8.00 i wtedy EURUSD 1.00 i bang 4.5 na USDPLN ...
II wydarzenie, którego się spodziewam - większe agencje Fitch, Moody's itp... rozjadą rekomendacjami USDTRY i Turcję... i USDTRY = 8.00 i wtedy EURUSD 1.00 i bang 4.5 na USDPLN ...
Rekomendacje są wspaniałą rzeczą, gdy nikt nie widzi tego co trzeba ... Pokażcie mi analityka który widzi co trzeba... Jeden przewidywał na 50 krach na Tencencie swoją drogą... Te prognozy i wieczny wzrost EPSów ...
No cóż ze 142$ rekomendacji skończyło się na ... Bo nie wiem skąd oni wzieli te 142$ czy split jakiś był po drodze może ...
Hmmm ... Widzicie ile się odrabia bańkę na TECH bubble? Dlatego long-term passive investment bez realokacji kapitału w odpowiednich fazach to mit...
O wilku mowa ... (ps - sprawdziłem timing ... 10 min po moim wpisie o downgradzie Turcji przez agencje ... wyszedł komunikat z Fitch'a)...
FITCH: TURKEY MOVES INSUFFICIENT TO RESTORE CREDIBILITY
Coraz mniej ruchów jak patrzę ... Tylko 1dna spółka nas ratuje dzisiaj ... W takim tempie to Apple będzie musiało rosnąć po 50MLD$ codziennie, aby utrzymać całą resztę, a w pewnym momencie i 100MLD$ ... Cóż ... zobaczymy ...
NetFlix ... Bubble is bursting ....
NetFlix ... Bubble is bursting ....
Coś dzisiaj dolar nam trochę zleciał. Czyżby zlot przed wystrzałem? I ropka dalej się trzyma ;)
Mamy teraz korektę na eur/usd i stąd spadek dolara względem złotego.
Jak dobrze pamiętam potencjał tej korekty spadkowej to okolice ~1.17.
Jak dobrze pamiętam potencjał tej korekty spadkowej to okolice ~1.17.
A TradingforaLiving zobaczył to w styczniu 2018 ... a nie pół roku później jak Bank of America...Bank of America spots a Stealth bear market: the equal-weighted MSCI World Index is down 14% since January
Greg przez jaka platformę short'ujesz Tesla?
W przypadku gdy jakaś firma upada ,jest zdjęta z giełdy ,niewypłacalna zgłasza upadłość itp.To szortujący coś zarobią czy zostają z niczym? W takim przypadku Elon mógłby zrobić short squeeze , a następnie zgłosić upadłość. Wykiwał by wszystkich podwójnie.
Ostatnio zmieniony 17 sie 2018, 19:47 przez onufry, łącznie zmieniany 2 razy.
Spokojnie. dzisiaj odpuściłem shorta na appla, więc chyba czas na spadki wkońcu. nazwijmy to przypadkiem, że wszedłem sobie w shorta na applu i jako jedyny tylko idzie w górę :-]
Ja to czekam na jakiś pattern aby przełamało opory i zwiększam... Apple to król spadków, tylko jeszcze o tym nikt nie wie :)
Apple ma potencjał w/g moich wyliczeń do max 220$, wtedy to już bez zastanowienia się...
Znając moje szczęście, w weekend się coś wydarzy i -3% rozpoczniemy następny tydzień ...
Apple ma potencjał w/g moich wyliczeń do max 220$, wtedy to już bez zastanowienia się...
Znając moje szczęście, w weekend się coś wydarzy i -3% rozpoczniemy następny tydzień ...
Ale nieźle buja się to SP500 na tym "Fake rally" te 0.5-1% poniżej topu, musicie przyznać co? Tak patrzę na weekly i 4-ty tydzień się bujamy w konsolidacji na "Fake Rally" w/g mnie ...
Czasem mi się zdaje Greg że za łatwo Ci idzie to przewidywanie wydarzeń ;-).