Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Indonezja podyzsza stopy ... Hej RPP szykuj sie bo sam to za chwilunie bedziesz musial robic...
Ropa spada Mateczka Rossija razem za nią ..
Panowie, jakie przewidywania dla S&P na najbliższe tygodnie? Double top czy przebijamy szczyt i ew. jakiś bull trap? W sumie na dziś, to patrząc na 10Y to tam widać SHS i by to sugerowało że raczej podwójny szczyt i dół.
W/g mnie double top i w dół ... Nawet nie dojdzie do 2875 ze szczytu z konca stycznia 2018 ... Tylko rynek czeka na jakąś negatywną wiadomość...
No shit? Really? Trzeba było się mnie zapytać to bym im to w styczniu 2018 wywróżył z mojego tarota ;)
Rachunki oj przyjdą wkrótce ... USDPLN = 7.00 inflacja 15%??????, 500+ uber alles tak długo jak nie przyjdzie spowolnienie ...
Nawet w grudniu 2017 mi się udało mniej więcej ... To żadne szarlataństwo, tylko trzeba wiedzieć co obserwować...
Nawet w grudniu 2017 mi się udało mniej więcej ... To żadne szarlataństwo, tylko trzeba wiedzieć co obserwować...
Może teraz zapalnik lub wydarzenie do zainicjowania krachu nie będzie potrzebne tak jak w 1929. Wystarczy brak chętnych do zakupu akcji i ciężej dostępny kredyt dla firm. Przy takim napompowaniu akcji to wystarczy żeby wywołać spadki.
Zatem uciekalibyście z longa na GOLD?
Z tymi 7 zł za usd to tak na serio?
Tydzień człowiek się wyłączy i takie cuda.
A jak w ogóle była reakcja na podniesienie stóp przez UK? Umocniła im się waluta czy nic im to nie dało? Zassali jakiś kapitał?
A jak w ogóle była reakcja na podniesienie stóp przez UK? Umocniła im się waluta czy nic im to nie dało? Zassali jakiś kapitał?
Ostatnio zmieniony 15 sie 2018, 12:23 przez durin, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie. Long na chwilę na dead-cat bounce, pewnie jeszcze ze 20$ w dół, potem bounce z 50$ do góry i drop gigantyczny w dółwujt pisze:Zatem uciekalibyście z longa na GOLD?
A czy kiedykolwiek żartowałem?Bolo pisze:Z tymi 7 zł za usd to tak na serio?
Nic nie dało.durin pisze:Tydzień człowiek się wyłączy i takie cuda.
A jak w ogóle była reakcja na podniesienie stóp przez UK? Umocniła im się waluta czy nic im to nie dało?
Kurcze to w sumie jak USD i US bonds zassie kapitał z rynku to będą pewnie na wyścigi wszyscy podnosić stopy procentowe żeby ściągnąć do siebie co się da z wysychającego źródła. To by się zgadzało z cyklem Kondratiewa, żeby potem wejść w bonds. Wyobrażacie sobie żeby takie UK miało interest rates 10 -15 %?
I właśnie podałeś przyczynę następnego po 1929 stock market crash ... czyli wpierw fazy deflacji i oczyszczenia ... Dollary w cashu to 10x bardziej wartościowszy skarb niż złoto...
Pytanie tylko z ciekawości "Co spowoduje nagły odpływ kasy do waluty rezerowej" -> nas mało co to obchodzi. Wiemy, że takie coś będzie a co to będzie w szczegółach to mało istotne.
Pytanie tylko z ciekawości "Co spowoduje nagły odpływ kasy do waluty rezerowej" -> nas mało co to obchodzi. Wiemy, że takie coś będzie a co to będzie w szczegółach to mało istotne.