Stock Market Crash 2018 - live comments
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Pamiętacie kto mówił w styczniu przed korektą, że tylko idiota nie kupuje teraz akcji? (jestem prawie pewny, że Jamie Dimon)
Za to na pewno Jamie Dimon mówił, że bitcoin to przekręt i w tym samym momencie jpmorgan skupował bitcoiny na korekcie, a było to przed pęknięciem bańki przy cenie dużo mniejszej niż top ;)
Kolejna jego prognoza to drastyczny wzrost oprocentowania obligacji w połączeniu z COTem daje to pewien obraz co się może wydarzyć ;)
Za to na pewno Jamie Dimon mówił, że bitcoin to przekręt i w tym samym momencie jpmorgan skupował bitcoiny na korekcie, a było to przed pęknięciem bańki przy cenie dużo mniejszej niż top ;)
Kolejna jego prognoza to drastyczny wzrost oprocentowania obligacji w połączeniu z COTem daje to pewien obraz co się może wydarzyć ;)
Dimon zapowiada 5% na 10Y ... ja wołam prędzej 1% ...
No Elon ... Wóz albo przewóz ... Albo masz racje i "funds are secured", albo to "fraud"... albo wygrał albo dołączy do Skillinga (Enron) i Bernie Madoffa w pierdlu...
No Elon ... Wóz albo przewóz ... Albo masz racje i "funds are secured", albo to "fraud"... albo wygrał albo dołączy do Skillinga (Enron) i Bernie Madoffa w pierdlu...
https://www.cnbc.com/2018/08/08/sec-has ... -abou.htmlSEC EXAMINING WHETHER MUSK'S STATEMENT WAS TRUTHFUL. SEC HAS MADE INQUIRIES TO TESLA OVER ELON MUSK'S 'TAKING PRIVATE' TWEET - SOURCES: DOW JONES
Myślę że Elon nie kłamał. Przecież nie musiał tego robić, Kurs mu i tak ładnie poszedł w górę bez tego. Niedługo sie wyjaśni.
- Plastic Tofu
- Stały bywalec
Twit Elona był pół godziny poźniej niż akcje poszly w górę. Insider trading???? A jak nie to 10B5???? Oba powinny skończyc się w tym samym miejscu które zwiedzali Milken i Boesky.Bartek pisze:Myślę że Elon nie kłamał. Przecież nie musiał tego robić, Kurs mu i tak ładnie poszedł w górę bez tego. Niedługo sie wyjaśni.
Wiem. Moze SEC to przetrzepie tez. Jestem ciekaw co wyjdzie.
- Plastic Tofu
- Stały bywalec
Niezależnie od tego co wyjdzie jest naprawdę FUN. już dawno nie było takiej zabawy jak z Teslą.Greg pisze:Wiem. Moze SEC to przetrzepie tez. Jestem ciekaw co wyjdzie.
1.618 Nasdaq fibo + 4,3 sigma + inflationary slow down = cuda na gieldzie sie same kreuja...
My już wiemy od roku, że to tak drugi Enron :) Jak Elonowi się teraz nie upiecze z Sec'iem czy tam finansowaniem i convertami tzn, że bear market przywalił ... Enron też nie był oszustwem do póki bear market nie przywalił :)
My już wiemy od roku, że to tak drugi Enron :) Jak Elonowi się teraz nie upiecze z Sec'iem czy tam finansowaniem i convertami tzn, że bear market przywalił ... Enron też nie był oszustwem do póki bear market nie przywalił :)
Prasa jedzie po nim jak po łysej kobyle ... Jak wyjdzie wał na 420$ to po Elonie ...
https://www.independent.co.uk/voices/el ... 83291.html
https://www.independent.co.uk/voices/el ... 83291.html
Good luck... Dawać to 4.3 sigma event...
Jak na koszyk walut Emerging Markets nie powiem, że PLN idzie dobrze ... (za 2018 rok do teraz)
Hmmm 4.3 sigma? (When everything fails they'll take you to war - Gerard Celente)
Pewnie jakieś losowe (lol) wydarzenie ...
Pewnie jakieś losowe (lol) wydarzenie ...
Albo jestem ślepy, albo od stycznia/lutego 2018 wszystko się po prostu poprzewracało do góry nogami ... Czy to wtedy "inflationary slow down się nie zaczął?" - No jasne :) Jak na dłoni widać ten moment rozjazdu ... USA w cyklu na końcu ...
Financial Times ... Aż zaczyna mi być szkoda 55EUR/miesiąc czy ile to tam kosztuje ...
https://www.ft.com/content/d1ff3576-9b1 ... 54c65a4465#
Teraz przyszedł czas na strong DXY (weak EEM), więc na tą chwilę wcale w Emerging Markets nie ma żadnego value na long term investment.
https://www.ft.com/content/d1ff3576-9b1 ... 54c65a4465#
No jasne, bo EM leci cyklem ... 2000 Strong DXY (Weak EEM) - EEM Blow UP, later USA, 2008 Weak DXY (Strong EEM) - USA Blow Up, later EEM. Zerknij sobie na 1999-2002 to zobaczysz to samo co teraz i można też stwierdzić EM can underperform despite good performance by developed markets.We now know that EMs can underperform despite good performance by developed markets
No jasne, bo od 2002 zaczął się cykl weak DXY (Strong EEM), więc nie dziwne, że od 2002 była taka bańka. To był okres gdzie inflacyjna faza ożywienia trwała chyba z 5-6 lat!This thinking helped EMs radically outperform developed markets from 2002, after the wave of crises had played itself out. Emerging stocks and bonds also had the crucial advantage that they were cheap.
Teraz przyszedł czas na strong DXY (weak EEM), więc na tą chwilę wcale w Emerging Markets nie ma żadnego value na long term investment.
W takim tempie to 10 będzie przed końcem roku ...