Stock Market Crash 2018 - live comments

O rzeczach, które z inwestowaniem związane są w bardzo luźny sposób lub niezwiązane z nim w ogóle. Raczej na luzie i off-topic.
Awatar użytkownika
Gregory
Forumowy wyga

Re: Stock Market Crash 2018 - live comments

Post autor: Gregory » 02 sie 2018, 19:09

Ludzie litości. Nie oczekujcie od Tomasza że co rano będzie robił tutaj prasówkę, może jeszcze skany z zaznaczeniami co warte jest uwagi. To tylko forum wymiany jakiś tam poglądów a nie agencja prasowa.

Awatar użytkownika
Tomek
Money talks
Kontakt:

Post autor: Tomek » 02 sie 2018, 19:09

Z tym BOJ, to chodziło o to, że ponoć bank Japonii drukuje kasę i skupuje akcje na amerykańskiej giełdzie, a każdy tick do góry na FANGACH podbijany jest przez BOJ i FED. No ale potem znalazłem i wkleiłem statuty FED i BOJ, w których wyraźnie było napisane, że FED w ogóle nie ma prawa skupować akcji, a BOJ ma prawo skupować akcje, ale wyłącznie z giełd w Japonii. No i ta teoria umarła. Ale widzę, że inne ciągle żyją :)

Awatar użytkownika
Gregory
Forumowy wyga

Post autor: Gregory » 02 sie 2018, 19:15

My tutaj snujemy mniej lub bardziej prawdopodbne hity do mydlanej opery a EURUSD wybija się z trójkąta.
Załączniki
EUs.png

Awatar użytkownika
Gregory
Forumowy wyga

Post autor: Gregory » 02 sie 2018, 19:16

a Dx na oporze tygodniowym. Całość przypomina iRGR takiego inwalidzkiego ale jednak. Kluczowym będzie wybicie cienia pinbara, powyżej pewnie stopy, to powinno dać dobrego kopa w górę.
Załączniki
DX W1.png
Ostatnio zmieniony 02 sie 2018, 19:23 przez Gregory, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dammad
Forumowy wyga
Kontakt:

Post autor: dammad » 02 sie 2018, 19:29

Tomek pisze:Z tym BOJ, to chodziło o to, że ponoć bank Japonii drukuje kasę i skupuje akcje na amerykańskiej giełdzie, a każdy tick do góry na FANGACH podbijany jest przez BOJ i FED. No ale potem znalazłem i wkleiłem statuty FED i BOJ, w których wyraźnie było napisane, że FED w ogóle nie ma prawa skupować akcji, a BOJ ma prawo skupować akcje, ale wyłącznie z giełd w Japonii. No i ta teoria umarła. Ale widzę, że inne ciągle żyją :)
Akurat mnie dość rozbawiłeś pisząc, że im czegoś nie wolno, bo tak jest napisane kiedy wiemy, że banki centralne z BISem na czele są poza wszelką jurysdykcją. Naprawdę nie wierzysz w to, że rynek jest w jakimś stopniu jest manipulowany kiedy nawet są dowody/wyroki na część ich numerów choć nikt nie poszedł siedzieć? W jakiś sposób się zawiodę szczerze mówiąc jeśli masz takie podejście/zdanie, bo zupełnie w innym szeregu akurat Ciebie stawiałem.

A tak a śmiesznych raportów, to choćby jeden z nich, a źródeł jest więcej:

Obrazek

Awatar użytkownika
dammad
Forumowy wyga
Kontakt:

Post autor: dammad » 02 sie 2018, 19:33

Gregory pisze:My tutaj snujemy mniej lub bardziej prawdopodbne hity do mydlanej opery a EURUSD wybija się z trójkąta.
Od 2,5 miesiąca prawie w każdy czwartek mamy top na DXY i w piątek korektę. Możliwe, że tak nie będzie tym razem, ale jednak statystyka jest w drugą stronę, ale znów generujemy niepotrzebne emocje. A dwa, że muszą wyjść z wąskiego kanału najpierw, a i tak zostanie dołek i top jeszcze jak na screenie.

Ps. 3 dni temu wyszedł górą z trójkąta i to był fake?, możliwe, że tak jest też i tym razem. Przekonamy się jutro o 22:00

Obrazek

Awatar użytkownika
Tomek
Money talks
Kontakt:

Post autor: Tomek » 02 sie 2018, 19:36

dammad pisze:W jakiś sposób się zawiodę szczerze mówiąc jeśli masz takie podejście/zdanie, bo zupełnie w innym szeregu akurat Ciebie stawiałem.
Przykro mi stary, że się na mnie zawiodłeś, ale mimo wszystko jednak bardziej wierzę w to, że bank centralny nie łamie zapisów ustawy, którą został powołany, niż w to, że jakiś łepek w newsletterze za 25$ miesięcznie odkrywa co tydzień nowe teorie spiskowe o ukrytych komórkach FED-u, które działają w podziemiu skupując potajemnie akcje po każdej korekcie, żeby ratować rynek :)

Awatar użytkownika
dammad
Forumowy wyga
Kontakt:

Post autor: dammad » 02 sie 2018, 19:45

Tomek pisze:
dammad pisze:W jakiś sposób się zawiodę szczerze mówiąc jeśli masz takie podejście/zdanie, bo zupełnie w innym szeregu akurat Ciebie stawiałem.
Przykro mi stary, że się na mnie zawiodłeś, ale mimo wszystko jednak bardziej wierzę w to, że bank centralny nie łamie zapisów ustawy, którą został powołany, niż w to, że jakiś łepek w newsletterze za 25$ miesięcznie odkrywa co tydzień nowe teorie spiskowe o ukrytych komórkach FED-u, które działają w podziemiu skupując potajemnie akcje po każdej korekcie, żeby ratować rynek :)
Rozumiem, ja niestety takiej wiary w system i rządzących nie mam. Natomiast co do reszty twojego komentarza to fajnie wpisuje się on w psychologiczny sposób dyskredytowania danych materiałów czy rozmówcy czyli coś co robią bardzo często dzisiejsze media itd. Ciekawi mnie tylko czy robisz to świadomie czy nie świadomie używając tej prześmiewczej formy? :)

I w zasadzie nie odpowiedziałeś na drugą część mojego pytania o to czy zgadzasz się z tym, że banki centralne manipulują czy nie?
Ostatnio zmieniony 02 sie 2018, 19:49 przez dammad, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tomek
Money talks
Kontakt:

Post autor: Tomek » 02 sie 2018, 19:48

I tak staram się tonować i cenzurować swoje komentarze do granic możliwości :P

neverar00

Post autor: neverar00 » 02 sie 2018, 19:53

Spokojnie Panowie bo widzę z poziomem zbliżamy się do komentarzy na blogu IT :)

Awatar użytkownika
dammad
Forumowy wyga
Kontakt:

Post autor: dammad » 02 sie 2018, 19:57

neverar00 pisze:Spokojnie Panowie bo widzę z poziomem zbliżamy się do komentarzy na blogu IT :)
Na szczęście jeszcze nam trochę brakuje, ale prędzej czy później tam dotrzemy, taki cykl ;) A Tomka bardzo szanuję i dwojako poznałem czytając te dziesiątki wpisów na blogu czy setki na forum stąd moje zdziwienie. Może się kiedyś uda wrócić do tematu :)

Awatar użytkownika
dammad
Forumowy wyga
Kontakt:

Post autor: dammad » 02 sie 2018, 20:00

Kris pisze:dammad. W jakim momencie chcesz uzupełnić resztę do zbiorniczka z $ ?
Jak zamkną tygodniówkę w piątek powyżej 95 co nie zdarzyło się przez ostatnie 2,5 miesiąca to wówczas w poniedziałek będę obserwował i pewnie wymienię 25-50% z tego co zostało. A resztę dopiero jak zejdą niżej i się zamkną (1.15)

Miłego wieczoru Panowie :)

Awatar użytkownika
Rastignac
Ekspert

Post autor: Rastignac » 02 sie 2018, 20:23

Złoto spogląda na południe. Jak to zaraz nie odbije to będę musiał zamknąć ostatnią pozycję z 20% stratą. Dawno się nie dałem złapać na taki bull trap.

rufi01

Post autor: rufi01 » 02 sie 2018, 20:25

dammad pisze: Rozumiem, ja niestety takiej wiary w system i rządzących nie mam.
ja również nie mam złudzeń, poniżej wklejam newsa z 2015 roku - podkreślenie moje :), była też afera z manipulacjami cenowymi na rynku złota

"....... Uruchomione w USA postępowanie to kolejny rozdział trwającego już od kilkunastu miesięcy i po obu stronach Atlantyku “polowania” na banki łamiące obowiązujące je regulacje. W listopadzie nadzorcy ze Stanów Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii i Szwajcarii nałożyli łącznie 3,3 mld dolarów kar na pięć globalnych banków za manipulacje na rynku walutowym. Miesiąc wcześniej Komisja Europejska ukarała trzy banki za zmowy kartelowe, których celem były manipulacje w sektorze instrumentów pochodnych denominowanych we frankach szwajcarskich. Z kolei w 2013 r. największą wykrytą aferą było manipulowanie stopą kredytową LIBOR. ..."

Awatar użytkownika
Gregory
Forumowy wyga

Post autor: Gregory » 02 sie 2018, 20:26

Z tygodniowego wygląda że mają do przetestowania 1200. To tymczasem wsparcie o ile nie ruszy dolar.
Na srebrze podobnie jest.
Ostatnio zmieniony 02 sie 2018, 20:27 przez Gregory, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany