Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
DRAGHI: SIGNIFICANT MONETARY POLICY STIMULUS STILL NEEDED
No to indeks dolara wita taki info z otwartymi rekami. Skoro jest tak dobrze ze stimulus package do stimulus package w EU jest potrzebny to super
No to indeks dolara wita taki info z otwartymi rekami. Skoro jest tak dobrze ze stimulus package do stimulus package w EU jest potrzebny to super
Sprawdzanie tylko wykresów indeksów nie jest do końca miarodajne w długiej perspektywie czasu bo indeksy nie uwzględniają spółek które zbankrutowały lub tych których wartość mocno spadła. Te spółki są zastępowane nowymi które lepiej rokują.
No to co Facebook buy the dip czy panika i wyprzedaz i kolejne -10%... az jestem ciekaw. Tyle fundow umoczylo a Suckerberg pozbywal sie akcji jak szalony od 2 miesiecy.
Tu jest kolejne bubble ale chyba do 3Q dotrzyma bo tam MSFT juz powiedzial ze oczekuje gorszych wynikow w 3Q ale chyba nikt wierzyc nie chce. MSFT odrabial 16 lat dot.com bubble aby dopiero przekroczyc 50$ z 2001... to ile bedzie odrabial to 1xx ...
- Załączniki
-
No to Draghi odpala stimulus package a wiec QE a fed zwija QT i podwyzsza stopy a wiec zmniejsza ilosc dolara w obiegu...
Ciekaw jestem jak EURUSD zareaguje jak zobacze 1.14 to bede sie bal
Ciekaw jestem jak EURUSD zareaguje jak zobacze 1.14 to bede sie bal
- Załączniki
-
Na ten moment nie ma dead-cat-bounce na fejsie. Więc możliwe, że poleci dalej. Obroty piękne :)
:D
:D
ciekawie wyglądają ruchy insiderów na FB w tym roku.
Dziś Amazon Time ... Jak amazon straci 200MLD$ (tu jest 1.05% short float, więc nie ma komu ratować spadków) w 1 dzień to też będzie zabawnie ... Potem Apple, Nvidia itp itd ... O ile oczywiście też 2Q im poszedł słabo ...
Zastanawiam się tylko kiedy następni uruchomią stimulus package do stimulus package ... Na razie Chiny i EU ogłasza ... 31/07 FED robi duże QT oficjalnie ... Jestem ciekaw kiedy ten dolar wybije ...
Fajny wykres ... No ewidentnie Japonia idzie pierwsza na straty ...
Zastanawiam się tylko kiedy następni uruchomią stimulus package do stimulus package ... Na razie Chiny i EU ogłasza ... 31/07 FED robi duże QT oficjalnie ... Jestem ciekaw kiedy ten dolar wybije ...
Fajny wykres ... No ewidentnie Japonia idzie pierwsza na straty ...
Disappointment. O dziwo przestała spółka rosnąć ... Wypadek przy pracy, albo "inflacyjna faza spowolnienia" ...
Największa bania w ostatnich 100 latach to największe straty in US History ... Jeszcze Amazon + Apple niech trzasną tyle samo i będzie zabawa...
Największa bania w ostatnich 100 latach to największe straty in US History ... Jeszcze Amazon + Apple niech trzasną tyle samo i będzie zabawa...
Teraz np. z Apple 300MLD$ odpisujemy, potem z Amazona 250MLD$ w 1 dzień ... Phiii ... Nvidia kolejne 100MLD$ ... Duże te kwoty się robią, ale największa bania ...
W/g mnie Facebook wcale nie będzie gwiazdą spadków jednego dnia ... (W sensie wartości...)
W/g mnie Facebook wcale nie będzie gwiazdą spadków jednego dnia ... (W sensie wartości...)
Pamiętacie ten wykres? Jak zyski korporacji topnieją vs indeks dolara (tu inverted, czyli jak spada to DXY rośnie)
No to teraz czas na podwyżki stóp FEDu + zwiększone QT, a niech Draghi sobie robi QE i skupuje obligacje. Kurs EURUSD się pewnie załamie, zacznie się sławetna ;) fala #3 na EURUSD w dół, DXY wyleci do góry a zyski korporacji zlecą już jak po równi pochyłej. Wtedy DXY dąży do 108 zaczyna się panika i deflacyjna faza spowolnienia ... Wtedy Draghi mocniej drukuje, BoJ jeszcze mocniej (w dobrej wierze), kurs DXY leci pionowo do góry, spadki zysków korporacji przyspieszają do sześcianiu (bo DXY leci do góry), Emerging Markets się przewracają, Draghi mocniej drukuje i ... 3 banki w EU się wywalają, bo od za dużego DXY i długu EEM bankrutują... Kurs giełdowy leci pionowo w dół -> deflacja ogarnia cały świat ...
I kółeczko się zamyka... I od początku ... Jedyny ratunek to FED wycofuje się z podwyżek stóp i z QT i robi QE...
No to teraz czas na podwyżki stóp FEDu + zwiększone QT, a niech Draghi sobie robi QE i skupuje obligacje. Kurs EURUSD się pewnie załamie, zacznie się sławetna ;) fala #3 na EURUSD w dół, DXY wyleci do góry a zyski korporacji zlecą już jak po równi pochyłej. Wtedy DXY dąży do 108 zaczyna się panika i deflacyjna faza spowolnienia ... Wtedy Draghi mocniej drukuje, BoJ jeszcze mocniej (w dobrej wierze), kurs DXY leci pionowo do góry, spadki zysków korporacji przyspieszają do sześcianiu (bo DXY leci do góry), Emerging Markets się przewracają, Draghi mocniej drukuje i ... 3 banki w EU się wywalają, bo od za dużego DXY i długu EEM bankrutują... Kurs giełdowy leci pionowo w dół -> deflacja ogarnia cały świat ...
I kółeczko się zamyka... I od początku ... Jedyny ratunek to FED wycofuje się z podwyżek stóp i z QT i robi QE...
https://dailyreckoning.com/prepare-for- ... valuation/
ciekawy art Jamesa Rickardsa odnośnie wojny handlowej US vs China
ciekawy art Jamesa Rickardsa odnośnie wojny handlowej US vs China
A kapitan dollar (tu para EURUSD) nam się jakoś ładnie konsoliduje przed kolejnym strzałem ... Pytanie tylko góra czy dół. Góra = bullish dla akcji, Dół = bearish dla akcji
Zauważcie, że wpisałem początek inflationary slow down na Marzec/Kwiecien 2018 ... A więc mamy pierwsze kwartalne wyniki w fazie "inflationary slow down" (gdy DXY podskoczył z 88 na 94). Jeszcze 1Q2018 mieściły się na granicy fazy i wygląda na to, że to był top na earningsach...
O ile obstawiam, że już pojawią się sektory które zaczną zawodzić, to jeżeli FED podwyższy stopy (FED Funds Rate + QT) i dollar wybije kluczowe opory to możemy mieć gwarancje stopnienia drastycznie zysków koporacji w 3Q ... Więc tradycyjnie 10Y-2Y zacznie lecieć pionowo do zera i się invertuje i pytanie co w 4Q...
Facebook :
O ile obstawiam, że już pojawią się sektory które zaczną zawodzić, to jeżeli FED podwyższy stopy (FED Funds Rate + QT) i dollar wybije kluczowe opory to możemy mieć gwarancje stopnienia drastycznie zysków koporacji w 3Q ... Więc tradycyjnie 10Y-2Y zacznie lecieć pionowo do zera i się invertuje i pytanie co w 4Q...
Facebook :
W wolnej chwilii przeanalizuje cykle i zobaczymy w których fazach miedź się rozmija ... W inflationary slow down -> giełdy spadają, miedź też ... Ale już widać ...
1977, 1981, 2000-2001, 2008
1977, 1981, 2000-2001, 2008