Na Trumpa przecież FED zwali winę ... Jego wina będzie nie FEDu ... :) Widziałeś kiedyś, żeby FED pomimo obniżenia prognoz zjechał z obniżkami stóp (ja nie widziałem nawet w 2008 roku...)Plastic Tofu pisze:FED musi też grać pod Trumpa, właśnie FED obniżył prognozy dla USA ale to nic nie znaczy jeśli inni będą na czerwono. Na pewno pamiętasz polski rząd w blasku reflektorów kiedy Polska była zieloną wyspą. Trump chce wynieść USA na wyżyny, ale mogą też to być pagórki kiedy inni będą w depresji.
Mam ... Jak ropa dziś dobijała pod 75$ to akurat byłem w knajpie i stwierdziłem, że ha może czas dodać 0.5%, ale jak wróciłem to spadła...Kris pisze:Greg. Cały czas masz otwarte pozycje na short ropy czy odpuściłeś?
1% DWT
1% DRIP
2% TESLA Short
1% Short GDX
2% Long US Bonds
2% Short Nasdaq Index (1% short NASDAQ, 1% short Semiconductors)
1% VIX
55% USD Cash
30% PLN Cash
5% Other Cash.
To tak na oko w long term (PS : na dzisiaj stan)
Moja strategia opiera się o to cholerne kółko (cykl) + dla rozpoznania spready obligacji (inverted yield-curve global/US -> dążenie do inverted yield curve i wyprzedawanie wszysciego aby na recesje się przygotować) + przebieg cyklu DXY czy EURUSD ...
Dla EURUSD już można wyodrębnić co takiego stało się na górnej linii trendu ... Jednak fala #3cia w realu zmiecie rynki z powierzchni ziemi ... Bo fala #1 to same "dziadostwa" poszły do piachu...