Piekny moment do shortowania USA?
-
Re: Piekny moment do shortowania USA?
Dokladajac do tematu - short Apple - PUTs na sierpien za 6.95 z poziomem 190
Życzę powodzenia w transakcji chociaż ja znalazłbym 1000 innych spółek bardziej gównianych i bardziej przewartościowanych niż Apple :)
-
Kon jaki jest kazdy widzie. Nie idzie w moja strone, przynajmniej narazie, wyglada na to ze scenariusz 3000+- na SPX jest w grze, czekam cierpliwie, czuje ze sie oplaci.
Wrzuciłem dzisiaj na grupę kilka screenów sentymentu rynku: https://www.facebook.com/marketontime/p ... 7378620581
Starzy kumple wrócili - Greed&Fomo
Starzy kumple wrócili - Greed&Fomo
- Załączniki
-
-
-
- Stały bywalec
Pomimo dobrych wyników spółek amerykańskich to nie widać jakiegoś entuzjazmu to zakupów na szerokim rynku. Idąc tym tropem założyłem spread'a nas SPY 295/285. Risk/reward 2,77 break event point: 292,3 max. możliwa strata -265$, max. możliwy zysk 735$
Zobaczymy co z tego wyjdzie :)
Zobaczymy co z tego wyjdzie :)
-
- Stały bywalec
Business Insider pisze: "Nic nie jest w stanie powstrzymać wzrostu" Amerykańskie indeksy biją historyczne rekordy" - właśnie zapaliła się lampka ostrzegawcza. Chyba czas kupić call'e :) - żartowałem. Trzymam dalej PUT bear spread'y.
-
Sprzedalem VIXY przy VIX na poziomie 18, bez szalenstwa, przyznam ze gospodarz mial racje ze mozna bylo to rozegrac duzo lepiej.
Dwa jako ze po wynikach AAPL poszlo nie w moja strone doladowalem sporo tych samych opcji i sprzedalem dzisaj na premarket zostawiajac troche w razie gdybym nie mial racji ale jestem dosc pewny ze prawdopodobienstwo wilekiej zwaly w USA just juz bliziutko ale to jeszcze nie teraz, najpierw zblizmymy sie lub osiagniemy 3000, wtedy bede lapal puty dwoma rekoma.
Dwa jako ze po wynikach AAPL poszlo nie w moja strone doladowalem sporo tych samych opcji i sprzedalem dzisaj na premarket zostawiajac troche w razie gdybym nie mial racji ale jestem dosc pewny ze prawdopodobienstwo wilekiej zwaly w USA just juz bliziutko ale to jeszcze nie teraz, najpierw zblizmymy sie lub osiagniemy 3000, wtedy bede lapal puty dwoma rekoma.
-
- Stały bywalec
Gdzie masz rachunek, bo ja nie mogę handlować opcjami w USA w pre market, tylko od 15.30 do 22.00. Mam rachunek w LYNX broker. Czy ktoś ma możliwość handlu na opcjach w pre i after market?miserable_trader pisze: ↑06 maja 2019, 15:37Sprzedalem VIXY przy VIX na poziomie 18, bez szalenstwa, przyznam ze gospodarz mial racje ze mozna bylo to rozegrac duzo lepiej.
-
-
- Stały bywalec
Lynx działa na IB. Dziwna sprawa, że ja nie mogę handlować opcjami w pre market. Muszę spytać support w Lynx.
Krzych_option fun pisze: ↑07 maja 2019, 22:06
Lynx działa na IB. Dziwna sprawa, że ja nie mogę handlować opcjami w pre market. Muszę spytać support w Lynx.
A włączyłeś w ustawieniach, że pozwalasz na taki handel?
-
- Stały bywalec
Jak wprowadzałem zlecenie to była uwaga, że zlecenie jest wprowadzone, ale będzie aktywne od 15.30. Mam włączone notowania w czasie rzeczywistym OPRA i w handlu przedsesyjnym nie ma żadnych transakcji na opcjach, przynajmniej ja takich nie widziałem. Włączam także opcje "Uruchom poza godzinami handlu", ale to też nie działa. Zlecenia na akcjach wchodzą w pre market, a na opcjach nie. :(
Znakomita większość opcji na akcje na giełdach amerykańskich jest handlowana tylko w regular hours, VIX jest raczej tutaj wyjątkiem i można nim handlować 13h dziennie. Stąd pewnie kremat0r mógł sprzedać VIX premarket a Ty normalnych opcji na akcje nie możesz.
-
- Stały bywalec
miserable_trader pisze: ↑06 maja 2019, 15:37Sprzedalem VIXY przy VIX na poziomie 18, bez szalenstwa, przyznam ze gospodarz mial racje ze mozna bylo to rozegrac duzo lepiej.
Jak Ci się udało sprzedać opcje AAPL w pre market, skoro Kotu pisze, że opcjami handlują tylko w regular hours?