LYNX Broker
Re: LYNX Broker
Tak się po prostu w praktyce zastanawiam, jak weryfikują np. tysiące transakcji (przeprowadzając jeszcze na tym przeliczenia kursów, FIFO itd) otrzymane w formie wydruku.
A czy Lynx przekazuje informacje do Urzedu Skarbowego w Polsce?
Nie przekazuje.
Witam,
Przepraszam za zamieszanie juz wszystko jasne.
Przepraszam za zamieszanie juz wszystko jasne.
Cześć!
Czy miał ktoś kiedyś opóźnienie z otwarciem rachunku?
Konto założyłem 4 marca, od tego czasu jeszcze nie zostało aktywowane. Najpierw jednodniowe opóźnienie spowodowane błędem systemowym, przez który jeden z moich dokumentów nie został poprawnie zuploadowany. 5 marca dostałem potwierdzenie, że wszystko jest ok, a aktywacja konta zajmie do 4 dni roboczych. 13 marca wysłałem maila z zapytaniem o status, jako, że nie dostałem żadnej informacji. Niestety nie dostałem odpowiedzi, dopiero po telefonie wczoraj dowiedziałem się, że coś im się wysypało i muszą procesować moją aplikacje ponownie. Dalej czekam, ale nie zapowiada się to dobrze...
Rozumiem, że sytuacja jest wyjątkowa, a problemy się zdarzają. Nie podoba mi się jednak brak komunikacji - brak odpowiedzi na maile lub brak telefonu z informacją zwrotną, mimo takiej obietnicy.
Pozdrawiam!
Czy miał ktoś kiedyś opóźnienie z otwarciem rachunku?
Konto założyłem 4 marca, od tego czasu jeszcze nie zostało aktywowane. Najpierw jednodniowe opóźnienie spowodowane błędem systemowym, przez który jeden z moich dokumentów nie został poprawnie zuploadowany. 5 marca dostałem potwierdzenie, że wszystko jest ok, a aktywacja konta zajmie do 4 dni roboczych. 13 marca wysłałem maila z zapytaniem o status, jako, że nie dostałem żadnej informacji. Niestety nie dostałem odpowiedzi, dopiero po telefonie wczoraj dowiedziałem się, że coś im się wysypało i muszą procesować moją aplikacje ponownie. Dalej czekam, ale nie zapowiada się to dobrze...
Rozumiem, że sytuacja jest wyjątkowa, a problemy się zdarzają. Nie podoba mi się jednak brak komunikacji - brak odpowiedzi na maile lub brak telefonu z informacją zwrotną, mimo takiej obietnicy.
Pozdrawiam!
Cześć, to raczej wyjątek niż reguła. A pytanie pomocnicze, czy zrobiłeś na konto przelew aktywacyjny?
Do tego etapu jeszcze nie doszliśmy... :)
Póki co stoi to na przesłanej aplikacji i dosłanych mailowo dokumentach.
Póki co stoi to na przesłanej aplikacji i dosłanych mailowo dokumentach.
Powinieneś wykonać przelew aktywacyjny na dane wygenerowane w końcowym etapie wypełniania wniosku. To zawsze błyskawicznie przyspiesza proces otwarcia rachunku i daje pełną funkcjonalność konta.
Dane do przelewu są generowane dopiero po przetworzeniu aplikacji, z czym jest niestety problem po stronie Lynx.
No to jeśli nie dostałeś danych do przelewu, to myślę, że o wiele szybciej załatwisz sprawę biorąc do ręki telefon i dzwoniąc do supportu Lynx niż zadając pytania na forum internetowym :)
Tomku, tak jak pisałem, kontaktowałem się z Lynx mailowo i telefonicznie. Pytałem po prostu, czy ktoś ma podobne doświadczenia z procesem zakładania konta i obsługą klienta. :)
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Witam,
jak włączyć możliwość handlu opcjami na platformie LYNX Trading? Przy próbie wyskakuje informacja, że ten instrument jest dla mnie nieaktywny. Konto u nich mam ponad rok i wcześniej się tym nie interesowałem. Próbowałem wczoraj pozmieniać w ustawieniach konta przez stronę WWW, jednakże dzisiaj widzę, że dalej nie mogę nic handlować.
pozdrawiam,
Kamil
jak włączyć możliwość handlu opcjami na platformie LYNX Trading? Przy próbie wyskakuje informacja, że ten instrument jest dla mnie nieaktywny. Konto u nich mam ponad rok i wcześniej się tym nie interesowałem. Próbowałem wczoraj pozmieniać w ustawieniach konta przez stronę WWW, jednakże dzisiaj widzę, że dalej nie mogę nic handlować.
pozdrawiam,
Kamil
skontaktuj się z LYNX, wytłumaczą Ci co z tym zrobić - z tego co pamiętam (z IB) wymagane hest określenie odpowiedniej wartości aktywów netto, net wealth oraz income, zeby móc handlować opcjami - gdy tego nie ma, to trzeba jakiś test zdać. Ale wyjaśnią Ci najlepiej na infolinii brokera :)
@korver
Zaloguj się do obsługi konta. Tam z menu Setting->Account Settings. Potem w Trading Experience & Permissions szukasz to czego potrzebujesz, prosisz o pozwolenie i dla opcji US trzeba test zdać. Zdajesz do skutku. Potem po paru dniach masz dostęp.
Natomiast ja mam pytanie o Stock Yield Enchacement Program. Na początku roku zapisałem się do tego programu. Od lutego, z racji sytuacji na giełdzie, moje akcje są wypożyczane, natomiast nie widzę żebym dostał za to jakieś wynagrodzenie. Czy Lynx to sumuje raz do roku czy jak?
Zaloguj się do obsługi konta. Tam z menu Setting->Account Settings. Potem w Trading Experience & Permissions szukasz to czego potrzebujesz, prosisz o pozwolenie i dla opcji US trzeba test zdać. Zdajesz do skutku. Potem po paru dniach masz dostęp.
Natomiast ja mam pytanie o Stock Yield Enchacement Program. Na początku roku zapisałem się do tego programu. Od lutego, z racji sytuacji na giełdzie, moje akcje są wypożyczane, natomiast nie widzę żebym dostał za to jakieś wynagrodzenie. Czy Lynx to sumuje raz do roku czy jak?
Musisz mieć konto typu margin a nie cash> Możesz sobie to zmienić w ustawieniach z tego co pamiętam. Tak jest w IB,a w Linx powinno być tak samo.korver pisze: ↑25 mar 2020, 14:09Witam,
pozdrawiam,
Kamil