Broker/dom maklerski oferujący futures na Bovespę
Broker/dom maklerski oferujący futures na Bovespę
Który z brokerów/domów maklerskich oferuje kontrakty terminowe futures (nie cfd) na indeks giełdy brazylijskiej?
Re: Broker/dom maklerski oferujący futures na Bovespę
Nie wiem jak z kontraktami, ale u kazdego europejskiego brokera powinienes miec dostep do ETFow IBZL i XMBR, a jesli masz dostep do ETFow na gieldach w USA, to najlepszym wyborem beda EWZ lub EWZS.
Ja juz kupilem w piatek ;-)
Ja juz kupilem w piatek ;-)
ETF-y do długoterminowych inwestycji jak najbardziej. Mnie natomiast dla transakcji intraday interesują futuresy na lepszych warunkach niż cfd u brokerów. Większość brokerów ma w ofercie tysiące różnych wydawałoby się bardziej egzotycznych instrumentów natomiast futures na Bovespę ciężko raczej będzie znaleźć.
- CoinsMakingCoins
- Stały bywalec
A co się takiego dzieje w Brazylii i czemu też powinienem być zainteresowany :)?
Ja myślałem, że Brazylia dostanie jeszcze w tyłek. Skoro glina kupuje to chyba ma się dobrze, byłbym jednak ostrożny z zakupami na dzień dzisiejszy.
W Brazylii jest kryzys polityczny, co ciagnie na dno BRL i gielde. w piatek EWZ zaliczyl zjazd o 12% w najnizszym momencie, co jest bezprecedensowe. Do konca dnia odrobil 5%. Licze sie z tym, ze jeszcze bedzie zadyma ale dlugoterminowo Brazylia da dobrze zarobic.
Tutaj skrót tego co się dzieje w Brazylii, sam wykres póki co nie zachęca jeszcze do zajęcia pozycji na wzrosty...
https://businessinsider.com.pl/finanse/ ... aign=tw_bi
https://businessinsider.com.pl/finanse/ ... aign=tw_bi
To czy obecnie jest dobry czas na długoterminowe zakupy można dyskutować.
Wracając jednak do tematu chodzi o wybór narzędzi do jednodniowej spekulacji na brazylijskim indeksie. Macie jakieś pomysły?
Wracając jednak do tematu chodzi o wybór narzędzi do jednodniowej spekulacji na brazylijskim indeksie. Macie jakieś pomysły?
Tak, do jednodniiwej spekulacji sa:
BRZU (Direxion Brazil 3x Bull) i BRZS (Direxion Brazil 3x Bear).
edit: okazuje sie ze BRZS sie wyzerowal (likwidacja), a BRZU juz jest 2x a nie 3x. Goracy temat :-)
BRZU (Direxion Brazil 3x Bull) i BRZS (Direxion Brazil 3x Bear).
edit: okazuje sie ze BRZS sie wyzerowal (likwidacja), a BRZU juz jest 2x a nie 3x. Goracy temat :-)
Z tym lewarowanym 2xBull to jest jakiś pomysł. A co wykorzystać do krótkich pozycji? Czy jedynie polscy brokerzy są tak mają cfd na Bovespę? A co z zagranicznymi brokerami, nikt z nich nie oferuje cfd na lepszych warunkach albo kontrakty futures?
Mozesz sprzedawac BRZU na krotko, tez zadziala.
Etf 2xBull na krótko? To chyba jedynie poprzez cfd na ten etf ale też chyba żaden broker nie ma tego w ofercie.
Moge w ramach eksperymentu naukowego jutro 1 jednostke w IB (sprobowac) zaszortowac, z tym ze raczej pod koniec dnia, bo na otwarciu spodziewam sie wzrostow :-)
Hmm.. zainteresowaliście mnie tą Brazylią ;P
Skoro na kawie czasem spekuluję, to czemu nie na całym państwie, które ją uprawia? Tak się zastanawiam, czy DBX MSCI Brazil jest w miarę reprezentatywny jeśli chodzi o skład? Bo widzę przemysł, wydobycie i banki...
Przyznam się szczerze, że nigdy nie ogarniałem tamtejszego regionu.
Skoro na kawie czasem spekuluję, to czemu nie na całym państwie, które ją uprawia? Tak się zastanawiam, czy DBX MSCI Brazil jest w miarę reprezentatywny jeśli chodzi o skład? Bo widzę przemysł, wydobycie i banki...
Przyznam się szczerze, że nigdy nie ogarniałem tamtejszego regionu.
Nie no bez przesady :) szkoda jakiejkolwiek kasy na taki eksperyment. W sumie to chyba problem się rozwiązał bo znalazłem w Lynx kontrakty notowane na CME