Broker do handlu opcjami z depozytem 1000$

Miejsce do prowadzenia jałowej i starej jak świat dyskusji na temat tego, który broker jest lepszy od którego, a który nie.
Przybysz95

Broker do handlu opcjami z depozytem 1000$

Post autor: Przybysz95 » 05 lis 2018, 16:00

Cześć! Chciałbym rozpocząć swoją przygodę z opcjami. Poszukuje brokera, u którego możliwy będzie handel małymi kwotami tj. ok 1000$ i będzie to przede wszystkim opłacalne. Czyli zależy mi na niskich prowizjach i możliwości otworzenia konta z depozytem 1000$, co dyskwalifikuje już większość najpopularniejszych brokerów.

Zamierzam skupić się na nauce strategii opcyjnych, dlatego myślę, że na start taki depozyt będzie wystarczający. Tylko teraz kwestia, gdzie otworzyć konto.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Awatar użytkownika
Tomek
Money talks
Kontakt:

Re: Broker do handlu opcjami z depozytem 1000$

Post autor: Tomek » 05 lis 2018, 20:13

Cześć, niestety z tak niskim depozytem będzie ciężko coś zdziałać, bo zostanie Ci możliwość wystawiania opcji wyłącznie na aktywa, których cena nominalna to kilka dolarów. Każda transakcja na opcjach zobowiązuje do dokonania transakcji na pakiecie stu akcji, więc jeśli wystawisz opcję na akcje, które kosztują 12 USD, to potrzebujesz 1200 USD na koncie. Przy 1000 USD broker nie otworzy Ci także margina, czyli nie da pożyczki, a więc będziesz musiał mieć w stu procentach pokrycie w swoim kapitale. Trochę upraszczam, ale myślę, że nie ma większego sensu pakować się w opcje przy rachunkach bez margina i bez minimum 10 000 USD.

ODPOWIEDZ