Witam,
Mam pytanie, czy ktoś korzystał z brokera First Trade z USA? Minimalna opłata za trade 2,95 USD, brak wpłaty minimalnej, 700 darmowych ETF i nie widziałem jakiegokolwiek związku z EU wyglądają obiecująco .
Broker dla ETF
Re: Broker dla ETF
Jam mam tam konto, ale nie dokonałem transakcji. Otwierają bez problemu. Z wad - drogie wypłaty.
A ETF-y sa dostepne bez problemu?
Każdy broker poza UE ma ETFy i dostęp, kwestia drogich przelewów no i inne prawo, jeszcze jak się coś stanie tobie, sprawy spadkowe itd.
50$ przelew + przelewy pośredników około 20$.
Koło UE jeszcze są brokerzy co mają wszystkie instrumenty na Malce itd.
Na własną rękę trzeba szukać i z brokerem rozmawiać. Chyba exante ma też pełną gamę (dwie godziny lotu). Jeden Pan z obsługi jest w języku polskim wszystko on załatwia. Nie rekomenduje niczego bo to nie moja sprawa.
DIF też ewentualnie czekać na rozwój bezpiecznego IB.
50$ przelew + przelewy pośredników około 20$.
Koło UE jeszcze są brokerzy co mają wszystkie instrumenty na Malce itd.
Na własną rękę trzeba szukać i z brokerem rozmawiać. Chyba exante ma też pełną gamę (dwie godziny lotu). Jeden Pan z obsługi jest w języku polskim wszystko on załatwia. Nie rekomenduje niczego bo to nie moja sprawa.
DIF też ewentualnie czekać na rozwój bezpiecznego IB.
Czy ktoś będzie tak uprzejmy i poleci jakiś brokerów z szerokim dostępem do ETFów, a niższą prowizją niż np. DIF? Na czas tej zawieruchy, aż wróci IB lub podobny tej klasy na nasz rynek.
Dziękuje
Dziękuje