Interactive Brokers
Re: Interactive Brokers
czy wie ktoś jak nazywa się kolumna w portfolio pokazująca cenę po jakiej została zawarta przez nas transakcja? Myślałem, że AVG PRICE ale coś mi się nie zgadza (chyba, że jest to cena transakcji uwzględniająca koszt prowizji).
Avg. price to średnia cena nabycia uwzględniająca koszt prowizji. Nie mam teraz platformy pod ręką, ale gdzieś chyba można też wyciągnąć na wierzch Cost basis.
-
- Stały bywalec
Dokładnie: COST BASIS "CST BSS"
Panowie prośba o pomoc nie mogę się doszukać w opcjach wyświetlania zysku/ straty w ujęciu % w lynxie to mam w IB nie widzę tego nigdzie
- Załączniki
-
Dzięki, tylko to jest dalej bez % Potrzebuje tego do opcji żeby wiedzieć ile procent w zysku już jest dana pozycja.
- Załączniki
-
paper trading jak widać tutaj, można zresetować ale są chyba tutaj dwie możliwości:
a) zresetowanie samego salda
b) zresetowanie pełne (wymaga uprzedniego zamknięcia wszystkich pozycji)
pytanie do a): czy po resecie odzyskuje się saldo początkowe? pytam, bo wybierając 1mln dostaję komunikat że kwota jest niewłaściwa i podpowiada 4 kr. mniejszą kwotę tj 250k (a wcześniej było 1mln).
Btw: jak rozumieć tutaj ang. "production account" (dziwne że nie stosują konsekwentnie nazwy "paper trading" i do logowania zażądali uwierzytelnienia 2FA, jak do konta "live")?
a) zresetowanie samego salda
b) zresetowanie pełne (wymaga uprzedniego zamknięcia wszystkich pozycji)
pytanie do a): czy po resecie odzyskuje się saldo początkowe? pytam, bo wybierając 1mln dostaję komunikat że kwota jest niewłaściwa i podpowiada 4 kr. mniejszą kwotę tj 250k (a wcześniej było 1mln).
Btw: jak rozumieć tutaj ang. "production account" (dziwne że nie stosują konsekwentnie nazwy "paper trading" i do logowania zażądali uwierzytelnienia 2FA, jak do konta "live")?
Tomek, a kurcze jak (w razie potrzeby) przekierowac zlecenie sprzedaży na konkretną giełdę? z klienta mobile (ani z portalu) nie widzę takiej możliwości, a zamknąć zlecenia się nie da, bo pisze, że
"SELL xxx NHY OSE" Order Reject: This account cannot trade this security due to Regulatory Restrictions.
:D
anyway zrobiłem ticketa do supportu w tym temacie również, obaczym co odpowiedzą :)
W formatce zleceń wejdź w Advanced, tam gdzie jest Routing: Smart i zmień na OMXNO. Jak w Order Entry wpisujesz ticker i wciskasz Enter, to też powinna być możliwość wyboru odpowiedniego routingu zamiast Smart.
sprawdzę, wydaje mi sie za aplikacja mobilna i portal nie mają tej opcji dostępnej
Hmm, a no faktycznie, byłem przekonany, że w apce kiedyś dało się wybrać ten routing, ale teraz też faktycznie nie mogę tego znaleźć.