Złoto, srebro, platyna
Re: Złoto, srebro, platyna
Zobaczymy czy poziomy 1180$ i 14$ zadziałają na złocie i srebrze i dadzą zarobić
- Załączniki
-
-
Co więcej, GDX rysuje odwrotny H&S. Drugie ramię w trakcie. O ile ofc nie wywali USD w kosmos.
GC -1,15%, GDX +0,32%. Nie pamiętam takiego dnia odkąd spekuluję na minersach. Ktoś tutaj kłamie :)
Też mnie to zastanowiło. Czegoś nie wiemy pewnie? USDCNY i złoto dalej się zgadzają.
Złoto jest notowane 24/h i na różnych giełdach a ETF tylko w określonych godzinach i giełdzie. Mi się wydaje, że było to wiele razy i nic szczególnego.
Różnice mogą moga być zawsze mię∂zy kontraktem terminowym a ETF, szczególnie, że to spółki wydobywcze, wystarczy, że jedna podała jakieś info lepsze. Tam jedna spółka ma jakieś chyba przejęcia kopalni.
Różnice mogą moga być zawsze mię∂zy kontraktem terminowym a ETF, szczególnie, że to spółki wydobywcze, wystarczy, że jedna podała jakieś info lepsze. Tam jedna spółka ma jakieś chyba przejęcia kopalni.
A, jak Ci się wydaje, to już jestem spokojny. Wszystko w normie :)sebo pisze:Mi się wydaje, że było to wiele razy i nic szczególnego.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Mi się "wydaję", że odpowiedź jest prozaiczna. Złoto jest w konsolidacji od września i kupienie dołka przy wsparciu daje duże prawdopodobieństwo odbicia.
Duże zakupy PSLV ktoś robi pre-market.
Pre Market (half-spread): 9 Oct, 12:33 5.7550 +0.5450 (+10.46%)
Pre Market (half-spread): 9 Oct, 12:33 5.7550 +0.5450 (+10.46%)
Dziwne bo dzisiaj chyba nie było jeszcze transakcji tylko wczoraj.
Po godzinach to różne są kwiatki.
Wrzuć screena.
Wrzuć screena.
Zerknąłem na stooq.com. Od jakiegoś czasu takie kwiatki na tym PSLV wyskakują. Na otwarciu rynku oczywiście cena dobija do tego co robi XAG.sebo pisze:Dziwne bo dzisiaj chyba nie było jeszcze transakcji tylko wczoraj.
Wrzuć screena.
Zwracam jedynie uwage na to, bo jak Tomek kiedyś pisał, dużo ruchów już odbywa się praktycznie poza godzinami handlu lub przed otwarciem.
Na popularnych papierach a nie na tym, gdzie ruchu nie ma żadnego.
Mój scenariusz na srebro, to odwrócone RGR, ładny powrót do złamanej linii na H4 i oczekuję wyjazdu do góry
- Załączniki
-
I jak tam sreberko w tych warunkach na giełdach? Odbije nam mocno, czy będą wyprzedawać?
Złoto niezmiennie zmierza do $700... ;)
Mogłoby w końcu wybić :) 4x podejście w końcu pod tą bandę. O ile będzie kryzys średnio spadało jakieś 15-20% więc nie chwalmy dnia przed zachodem słońca.