Akcje Gazpromu i Cameco Corporation
Re: Akcje Gazpromu i Cameco Corporation
"Ale jeśli ktoś kierował się podpowiedzią Tomka i Grega to zapewne już jest na plusie"
Bym obstawiał, że na minusie.
Ja inwestowałem o bardzo długim okresie z rok temu, więc parę dolarów na sztucę jestem w plecy, ale nie patrzę dzisiaj na to.
Inwestycja na 3-5 lat no chyba, że się zejdzie to 10 lat.
Ja inwestowałem o bardzo długim okresie z rok temu, więc parę dolarów na sztucę jestem w plecy, ale nie patrzę dzisiaj na to.
Inwestycja na 3-5 lat no chyba, że się zejdzie to 10 lat.
sebo pisze:"Ale jeśli ktoś kierował się podpowiedzią Tomka i Grega to zapewne już jest na plusie"
Czemu?
14/03 kurs OGZPY = 4.30 -> wtedy Tomek napisał temat o Gazpromie
14/03 kurs CCJ = 10.30
Fakt w tej chwili odrobinę na minusie, ale już nie aż tak :)
2020/2040 USc/Lb U3O8 (+2c,+0,1%) 7:23 AM - 7 Nov 2017
2400/2475 USc/Lb U3O8 (+50c,+1.8%) 6:33 AM - 16 Nov 2017
Z 20 na 24$ w ciągu paru dni. Blisko szczytów ze stycznia kiedy to było 25$. Wtedy URA kosztowało 19$, teraz 14$. Jest potencjał.
2400/2475 USc/Lb U3O8 (+50c,+1.8%) 6:33 AM - 16 Nov 2017
Z 20 na 24$ w ciągu paru dni. Blisko szczytów ze stycznia kiedy to było 25$. Wtedy URA kosztowało 19$, teraz 14$. Jest potencjał.
No jest
Po tylu latach wywalenie górą linii trendu... No cóż - najlepiej inwestować w najbardziej znienawidzone sektory z potencjałem. Jak masz 100% niedźwiedzi to już nie ma komu sprzedawać, a potencjał do kupna aby przeskoczyć na 100% byków jest przeogromny.
Po tylu latach wywalenie górą linii trendu... No cóż - najlepiej inwestować w najbardziej znienawidzone sektory z potencjałem. Jak masz 100% niedźwiedzi to już nie ma komu sprzedawać, a potencjał do kupna aby przeskoczyć na 100% byków jest przeogromny.
Kontrakty na uran prawie +30% w przeciągu 2 tygodni. Wystarczyło zamknąć kopalnie odpowiedzialną za (chyba) 17% całej podaży uranu przez Cameco i oto jak rynek oszalał :)
Mam wrażenie, że kurs URA zaraz to się zatrzyma na kursie 19$-22$
Trochę mi to zaczyna przypominać rajd taki jaki się zaczął jakiś czas temu na metalach rzadkich REMX
Trochę mi to zaczyna przypominać rajd taki jaki się zaczął jakiś czas temu na metalach rzadkich REMX
Dobrze mi nie przeszkadza.
Kwestia w jakim przedziale patrzysz. Do 130$ daleko jeszcze.
Dla mnie to wygląda na rajd na NXE a zaraz może się zakończyć.
Kwestia w jakim przedziale patrzysz. Do 130$ daleko jeszcze.
Dla mnie to wygląda na rajd na NXE a zaraz może się zakończyć.
Rajd to chyba trochę przesadzone cena ruszyła zaledwie na URA 3 baksy, na pozostałych 1 lub 2 więc trudno mówić tutaj o rajdzie. Z pewnością odbicie od minimów i być może początek zmiany trendu. Przy tym założeniu to kupować dzienne dołki i czekać jeśli zmiana trendu ma być faktem.
Witam ,-tylko jak tu łapać te dzienne dołki jak otwarcie na URA jest na dzień dobry +3%.Jeśli w tym tempe to będzie rosło bez korekty to mamy jeszcze do zarobienia około 30%,licząc od ceny 16$ do 19,50$.Tu powinno nastąpić odreagowanie tego wzrostu i póżniej dalej w górę.
Co myślicie o inwestowaniu w ten ETF https://www.marketwatch.com/investing/f ... trycode=ca
Być może to ciekawy instrument. Nawet jest u mnie. Kiedyś jak miała wejść ustawa o legalizacji upraw interesowałem się chyba trzema spółkami. Nie powiem z centowych stały się dolarowymi. Patrząc na obecny wykres tego instrumentu trudno powiedzieć czy skończyliśmy 3 falę i zaczęła się 5 czy też jesteśmy ciągle w trzeciej. Instrument w swojej treści dość egzotyczny jak na myślenie europejskie. Jednak kupno tego jakieś 10K to w sumie sporo kasy którą można znakomicie lepiej zainwestować ale w tym szaleństwie też możliwa jest metoda.
Chyba brakuje tutaj wątku surowce rolne zwykłe i egzotyczne gdzie byłyby tematy nie tylko o pszenicy, ryżu czy kukurydzy. Ciekawie wygląda sytuacja na żywcu i tuszach wieprzowych, wołowych. Jednak w tym wątku piszemy o materiałach łatwopalnych i destrukcyjnych.
Chyba brakuje tutaj wątku surowce rolne zwykłe i egzotyczne gdzie byłyby tematy nie tylko o pszenicy, ryżu czy kukurydzy. Ciekawie wygląda sytuacja na żywcu i tuszach wieprzowych, wołowych. Jednak w tym wątku piszemy o materiałach łatwopalnych i destrukcyjnych.
- Załączniki
-
Tomek opisywał to i jest artykuł o tym, więc można się z tym zapoznać.
To inny temat.
Co wy z tymi dołkami tak. Kup i trzymaj, to inwestycja na długie lata a nie na parę dni. Chyba, że grasz na różnicy kursowej. Do tego to są lepsze czaty niż zawalanie forum wpisami.
To inny temat.
Co wy z tymi dołkami tak. Kup i trzymaj, to inwestycja na długie lata a nie na parę dni. Chyba, że grasz na różnicy kursowej. Do tego to są lepsze czaty niż zawalanie forum wpisami.
"Co wy z tymi dołkami tak. Kup i trzymaj, to inwestycja na długie lata a nie na parę dni. Chyba, że grasz na różnicy kursowej. Do tego to są lepsze czaty niż zawalanie forum wpisami." Być może metoda kup i trzymaj jest dla ciebie najbardziej właściwa i adekwatna co nie oznacza lepsza.
Niestety nie będzie mówisz i masz bo nie można wykasować już posta. Szkoda. Żałuję.
Do Administratora.
Proszę o wykasowanie mojego konta sam nie mogę, a jak wnioskuję nie będzie mi już potrzebne. Dziękuję.
Niestety nie będzie mówisz i masz bo nie można wykasować już posta. Szkoda. Żałuję.
Do Administratora.
Proszę o wykasowanie mojego konta sam nie mogę, a jak wnioskuję nie będzie mi już potrzebne. Dziękuję.
Dajcie spokój, od tego jest forum dyskusyjne, żeby dyskutować :) Jakby się wszyscy ze wszystkimi zgadzali, to nie było by nikogo po drugiej stronie transakcji.
Trzymajmy się tylko proszę głównego wątku, bo to ułatwia życie kolejnym osobom, które przychodzą na forum i chcą od początku do końca przeczytać całą historię rozmowy na dany temat, bez przerywników i pobocznych dywagacji.
Dlatego w takich przypadkach proszę się nie krygować i śmiało używać przycisku "Nowy temat" :)
Trzymajmy się tylko proszę głównego wątku, bo to ułatwia życie kolejnym osobom, które przychodzą na forum i chcą od początku do końca przeczytać całą historię rozmowy na dany temat, bez przerywników i pobocznych dywagacji.
Dlatego w takich przypadkach proszę się nie krygować i śmiało używać przycisku "Nowy temat" :)