Dziś pierwszy dzień kontraktów na Bitcoina

Nieruchomości, REIT-y, sztuka, farmy wiatrowe, ubezpieczenia, wina, zabytkowe samochody i wszystko inne, na czym można zarobić jakieś pieniądze.
Greg
Forumowy wyga
Kontakt:

Re: Dziś pierwszy dzień kontraktów na Bitcoina

Post autor: Greg » 31 mar 2018, 00:27

Heheh ... No comment ;)

Awatar użytkownika
Gregory
Forumowy wyga

Post autor: Gregory » 31 mar 2018, 01:10

PL_Andrev pisze:
Greg pisze:Bye bye. To mnie napawa dumą ... ilu kretynów dało się na to złapać... A tych co zastawili domy pod hipotekę aby kupić BTC na szczycie po 19k$ to chciałbym osobiście poznać...
Dlaczego kretynów? Przecież "realna wartość" 1BTC według "znafcuf" miała wynosić jakieś 60.000 $ ...

Ale ten gość bije wszystko: Wyceny 100.000 $ za BTC jeszcze nie widziałem
https://www.cantechletter.com/2018/01/b ... ager-says/
Takich ludzi nie ma sensu poznawać. bo tylko negatywny dysonans poznawczy. I po co.
Mnie zawsze uczono przyrównuj i doszlusuj do lepszych nigdy do gorszych, nigdy nie użalaj się, a zawsze szukaj rozwiązania. Budek z piwem wszędzie na świecie dostatek.

Greg
Forumowy wyga
Kontakt:

Post autor: Greg » 01 kwie 2018, 16:23

Pozdrawiam wszystkich crypto-waluciarzy z poczatkiem 2Q2018

Obrazek

Obrazek

Greg
Forumowy wyga
Kontakt:

Post autor: Greg » 12 kwie 2018, 18:11

W trendzie póki co, ale podbitka dziś ładna była i nie umknęła mojemu oku :)

Obrazek

MarcinBB
Stały bywalec

Post autor: MarcinBB » 12 kwie 2018, 23:54

Jest i powód dzisiejszych wzrostów ;-)
Załączniki
btc-buffet.png

Greg
Forumowy wyga
Kontakt:

Post autor: Greg » 13 kwie 2018, 00:23

Aaaa widzisz tego nie wiedziałem ... Nie zwracam uwagi na crypto póki co, chyba, że trend się faktycznie zmieni...

domi
Stały bywalec

Post autor: domi » 13 kwie 2018, 07:34

Czy to znaczy, że WB zakłada upadek dolara ?

Awatar użytkownika
Tomek
Money talks
Kontakt:

Post autor: Tomek » 13 kwie 2018, 08:17

I niech mi ktoś teraz powie, że tzw. "fake news" nie są problemem globalnym :)

Warren Buffet, który nie używa komputera i unika inwestycji, których nie rozumie, w kwietniu 2017 roku założył konto na Twitterze o nazwie "Oracle of Etherum", żeby pochwalić się, że zarobił 74 mld dolarów handlując jakimś kuriozalnym Litecoinem? Dajcie spokój, przecież to fałszywe konto jest...
Zrzut ekranu 2018-04-13 o 08.14.33.png

Awatar użytkownika
Tomek
Money talks
Kontakt:

Post autor: Tomek » 13 kwie 2018, 08:51

Wojna informacyjna i fake newsy potrafią obalać rządy i wybierać prezydentów, więc czemu nie miałyby wpływać na kursy akcji na giełdzie? To się dzieje od dawien dawna, nawet w Polsce. Pamiętacie te dziwne serie artykułów w Pulsie Biznesu na temat Petrolinvestu (RIP)? Tylko różnica teraz jest taka, że w erze internetu, w erze całych setek tysięcy portali informacyjnych i mediów społecznościowych, które bezmyślnie i mechanicznie przedrukowują "newsy", skala tego zjawiska nabrała zastraszającego rozpędu.

Czy Bitcoin urósłby z poziomu 1 USD do poziomu 19 000 USD, gdyby nie istniały media społecznościowe i portale internetowe? Przecież wzrost tego kursu nie bazuje na żadnych fundamentach, na żadnych przepływach pieniężnych, na żadnej wartości materialnej, a wyłącznie na kuszącej narracji, która mówi: "Hej, obalmy władzę banków centralnych i uwolnijmy pieniądz". Chciałem nawet zacytować Kurskiego z jego słynnym "ludowym" powiedzeniem, ale się powstrzymam :)

Wydaje mi się, że na świecie zostały naprawdę nieliczne źródła informacji, które przeprowadzają coś takiego jak "fact checking" zanim puszczą informację do druku (Economist, Financial Times, New Yorker). Dlatego też nie czytam zupełnie żadnych blogów, forów, portali internetowych, bo to nie ma sensu. Nie jestem w stanie zweryfikować każdej informacji na własną rękę, więc wydaje mi się, że w takim wypadku lepiej już odpuścić przyswajanie takich wątpliwych informacji w ogóle i zostać przy dwóch-trzech źródłach, ale takich, w których działa jakiś redaktor czy edytor, który pilnuje tego całego "fact checking".

sebo
Forumowy wyga

Post autor: sebo » 13 kwie 2018, 09:15

Czy dzięki temu, że czytasz tak dużo, jesteś mądrzejszy i bogatszy?
Jedyne co to masz coraz mniej czasu dla siebie i na swoje przyjemności.
Głupi się rodzisz i głupi umierasz.

Awatar użytkownika
Tomek
Money talks
Kontakt:

Post autor: Tomek » 13 kwie 2018, 11:04

OK, od początku czułem, że to forum będzie stało na wysokim poziomie, ale żebyśmy do siebie wierszem rozmawiali, to nawet w najskrytszych marzeniach do głowy mi nie przyszło :))

Greg
Forumowy wyga
Kontakt:

Post autor: Greg » 13 kwie 2018, 11:15

Tomek pisze:I niech mi ktoś teraz powie, że tzw. "fake news" nie są problemem globalnym :)

Warren Buffet, który nie używa komputera i unika inwestycji, których nie rozumie, w kwietniu 2017 roku założył konto na Twitterze o nazwie "Oracle of Etherum", żeby pochwalić się, że zarobił 74 mld dolarów handlując jakimś kuriozalnym Litecoinem? Dajcie spokój, przecież to fałszywe konto jest...

Zrzut ekranu 2018-04-13 o 08.14.33.png
O kurde faktycznie ... No nie patrzę na crypto w ogóle ... Ale niezły w takim razie pump & dump będzie...

MarcinBB
Stały bywalec

Post autor: MarcinBB » 13 kwie 2018, 12:04

Tomek pisze:I niech mi ktoś teraz powie, że tzw. "fake news" nie są problemem globalnym :)
Tomek i reszta, odróżnijmy "fake newsy" od oczywistego żartu jakim jest profil twitterowy Buffeta :-)

Bez przesady, jeżeli ktokolwiek uwierzył w takiego newsa i wykonał na jego podstawie jakąś inwesytcję to znaczy nie ma elementarnego rozeznania na rynku, bazuje na niesprawdzonych dziwnych informacjach i lepiej niech zrezygnuje ze spekulacji... bo prędzej czy później wszystko straci.

m23

Post autor: m23 » 14 kwie 2018, 10:27

ten tweet nie mial prawie zadnego zasiegu :) Predzej bym uwierzyl ze dobrym timingiem newsa bylo info o Sorosie

Greg
Forumowy wyga
Kontakt:

Post autor: Greg » 12 wrz 2018, 15:05

Strong support na poziomie 0$...

Obrazek

ODPOWIEDZ